martheef -

Første økt på 8 dager

 • 06.06.2017kl.16:14
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (3 )

 

Heisann! ♥

 

 

I det siste så har jeg vært ganske gretten og kjent på noe som manglet.. Jeg følte at kroppen ble tyngre og sinnet like med på lasset. det var mangel på trening som gjorde det slik. I går ble jeg motivert til å ta min første joggetur, og fy søren så godt det var! Jeg jogget ca. 1 km sammenhengende, også gikk jeg i rask tempo resten av turen. Det var sol, og ganske behagelig temperatur, så det var ingen tvil om at det var dette jeg trengte! Humøret ble mye lettere etter denne turen, og jeg følte mestring igjen. Dette gjorde meg veldig godt!

 

 

I dag hadde jeg min første treningsøkt på treningssenter i Moss. Det var hvert fall godt!! Utrolig godt å komme i gang igjen med apparatene jeg er så godt vant til + flere apparater vi ikke har på Pro gym som jeg savnet. Jeg trente i ca 80 minutter, hvor 15 av minuttene gikk til oppvarming på ellipse maskin, også resten på styrke. I dag trente jeg rygg, mage og triceps. For første gang på lenge så trente jeg med Abilica PowerTower , hvor jeg skal bruke hele kroppsvekten på å løfte bena opp, som gjør at jeg trener magen. Det var veldig tungt, men jeg fikk til 15 rep. En fin start! Jeg skal bruke denne fremover for å utvikle mine ferdigheter rundt magemusklene og i det hele tatt bruke kroppsvekten. Noe annet gøy som jeg vil prøve er å klatre bortover med kroppsvekten. Det har jeg satt som mål at jeg skal få til i løpet av denne sommeren. Det blir nok tungt, men jeg skal jobbe beinhardt for å klare det! 

 

 

Økta i dag gjorde masse med humøret mitt. Jeg er nå i gang igjen, og det er så vanvittig godt!! Jeg er jo veldig vant til å trene hver dag, og når det går 8 dager sammenhengende uten det jeg er vant til, så gjør det virkelig noe med psyken min.. Jeg blir daff og veldig gretten.. Men i går og i dag, så løste det seg! Nå er det bare å fortsette!

 


 

#trening #treningsblogg #styrke #styrketrening #helse #livsstil #helseblogg #inspirasjon #motivasjon #kroppen #tyngde #muskler #muskelmasse #magetrening #triceps #rygg #kosthold #diett #vekt #vektnedgang 

Dato.06.06.2017 klokken.16:14 Kategori: Trening Kommentarer: 3

Aktivisering

 • 02.06.2017kl.14:14
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (6 )

Heisann! ♥

 

 

Det er mange der ute som har plenty med grunner for hvorfor de ikke er så aktive som de burde. Den store tidspress klemma er den store unnskyldningen for å ikke bruke mer energi. Jobb, skole, barn, osv. tar selvfølgelig mye plass i hverdagen, men jeg synes likevel at det ikke er en grunn til å ikke være aktiv. Hva betyr å være aktiv? Det betyr ikke at du må trene en time hver dag på treningssenter, men det å bruke kroppen din mer. Eksempel:

 

 

- gå i trapper i stedet for heis

- gå eller sykle til og fra jobb/skole/butikken

- husarbeid

- gå turer hvor du bruker litt arbeidsinnsats, dvs. øker pulsen fra hvile til å yte mer. 

- klippe plenen/skuffe bort snø

- evt. leke med barna? spille fotball, slåball osv. Der pulsen øker, samtidig det kan være en veldig hyggelig aktivitet.

 

 

 

Problemet med hverdagen er at når vi er ferdig på jobb eller skole, så har vi ofte lavt blodsukker, fordi vi ikke er flinke nok til å ha med nok mat. Problemet blir da at vi kan bli slitne, få hodepine, og generelt ha lite ork til å være mer aktiv. Som oftest vil vi slappe av etter 8 timer på jobb og skole, og det er fullt forståelig, men det viktigste er at vi ikke ligger på sofaen resten av dagen. Det handler om å disponere tid og planlegge godt. Ved å planlegge tiden du har fra morgenen av og frem til kvelden, så vil du finne flere smutthull i tidsskjemaet hvor det er mulig å bruke kroppen. Dersom du ikke bor så langt unna jobb/skole så synes jeg at det er lurt å bruke bena enn bilen! 

 

 

 

Trening og aktivisering er to forskjellige begrep. Trening har et mål og hensikt for å øke pulsen maksimalt, bruke hele kroppen til å yte det vi har. Å kombinere cardio og styrketrening er noe som er anbefalt, nettopp fordi det øker forbrenningen. Aktivisering er det å være mer aktiv enn å "kun" være på jobb/skole hvor det ofte er sittestilling. Altså i mange yrker er det mye aktivisering som for eksempel, ambulansepersonell, verne-sykepleien, politi, brannvesen, instruktører på treningssentre osv osv. Men ved kontorarbeid, så blir det veldig mye sittestilling, og det er er kjent problem for mange. Derfor bør aktivisering bli mer planlagt.

 

 

I går hadde jeg min første arbeidsdag siden påskeferien (da jeg studerer), og der jeg jobber er det veldig lite plass til sitting. Det er alltid noe som skal gjøres, og det er alltid muligheter for å gå turer, og leke med barna osv. Jeg startet dagen med å gå tur med hunden min, så var det jobbing, også gikk jeg hjem. Da fikk jeg brukt kroppen min mer enn å bli hentet for eksempel. Jeg har ikke trent på 5 dager fordi abonementet på treningssentet ikke begynner før på mandag, men jeg har hatt noe hjemmetrening og flere gåturer med hunden, og det har resultert i at jeg ikke gikk opp i vekt denne uken heldigvis. Jeg veide meg i dag, og da stod vekten stille. Noe jeg i grunn ble veldig glad for, siden jeg som nevnt, ikke hadde trent som jeg pleier på 5 dager. Men som sagt, det viktigste er å bruke kroppen fornuftig og kjenne på hvor godt det kan være! Og ikke minst, spis nok!! så orker du mer og! 
#trening #treningsblogg #aktiv #aktivitet #aktivisering #hverdag #livsstil #velvære #kroppen #helse #helseblogg #inspirasjon #motivasjon

 

Dato.02.06.2017 klokken.14:14 Kategori: Trening Kommentarer: 6

- 30 kg

 • 16.05.2017kl.17:19
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (2 )

 

 

har jeg endelig rundet 30 kilo! 

 

 

Siden fredag så har jeg jaggu meg klart å gå ned nok en kilo. Nå har jeg endelig rundet av det store 30 tallet! Jeg har på 1 år og 4 måneder gått ned 30 kilo. 30 kilo er veldig mye! Mange tenker sikkert at jeg kunne ha gått ned enda mer på den tiden som har gått. Mange har hørt om folka som har gått ned 50-60 kilo på et år. Jeg er ikke en av dem, fordi jeg trenger ekstra tid å jobbe med meg selv på. Hele prosessen så må jeg ha med hodet mitt og forståelse for hvorfor jeg må ned i vekt. Det holder ikke å gå ned mange kiloer uten å ha med hodet på veien. Det vil da være en økt risiko for å gå alle kiloene opp igjen. Og det ønsker jeg ikke. Derfor sier jeg nå at jeg er stor fornøyd med 30 kilo på 1 år og 4 måneder ca. 

 

 

Jeg har slitt med overvekt hele livet, og fedme helt siden tenårene. Jeg har i løpet av 8 år gått opp 50-60 kilo, som gjorde meg sykelig overvektig. Jeg var deprimert og hatet livet. Jeg hadde ingen form for livsglede, og mestringsfølelse kjente jeg sjeldent på. Jeg hadde det virkelig ikke det godt med meg selv..  Jeg nådde et punkt jeg unner ingen å nå. Skrekktallene som definerer vekten som fedme grad III, er ille. Det er virkelig ille. Jeg fikk aldri diabetes, men jeg hadde på et tidspunkt litt høyt kolesterol. Jeg belastet kroppen min med det som i dag er en av årsakene til tidlig død. Jeg spiste for mye sukker, mettet fett og salt. Jeg spiste ikke minst veldig mye og ofte. Psyken min var på bånn, men nådde et topppunkt igjen dersom jeg spiste. Jeg trøstet meg selv med mat, og så aldri at det gjorde voldsomme endringer med kroppen.  Jeg så rett og slett ikke det alle andre så. Jeg skjønte ikke hvorfor folk så på meg. Jeg skjønte ikke hvorfor mamma var så bekymret. Det var ikke bare meg og kroppen min jeg belastet, men også familien. Hvor kult er det å innvitere til syden ferie hvor datteren gjentatt sier nei, fordi skammen over kroppen hemmer hyggelig familieturer. Å dra på stranda med denne kroppen var helt utenkelig. Jeg skammet meg sånn.. Jeg følte at jeg ikke fortjente å kose meg på ferie.. 

 

 

I dag med denne livsstilen som jeg har, har gjort noe drastiske endringer i både kropp og sinn. Jeg er lykkelig, jeg har tillatt meg selv å bli glad i meg selv, jeg tillater meg å skryte av meg selv og føle meg fin. Det kunne jeg ikke før. Jeg har gått ned 30 kilo, og det merker jeg på kroppen er veldig godt. Jeg har det kjempe bra, og jeg gleder meg til å fortsette denne kampen. Alle har sine kamper de må kjempe, jeg må kjempe mot overvekten. Målet er å komme dit hvor det ikke lenger defineres som overvekt. Dit skal jeg komme! 

 

 

#helse #helseblogg #inspirasjon #motivasjon #diett #livsstil #kosthold #personlig #skjønnhet #hverdag #trening #treningsblogg #overvekt #fedme #vekt #vektnedgang #fitness #trene #psykisk #psykiskhelse #styrke #styrketrening #cardio

Dato.16.05.2017 klokken.17:19 Kategori: Trening Kommentarer: 2

Restitusjons fasen

 • 22.04.2017kl.16:28
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (3 )

Heisann! ♥

 

 

NÅ er jeg i hvilefasen. Etter 7 økter på 6 dager så skal jeg nå la kroppen få sin hvile. La kroppen få reparere seg selv etter en uke med hard trening. I går var jeg i tvil om jeg skulle trene i dag eller ha to restitusjons dager. Men da jeg våknet kvikk og full av energi til morgenen i dag, så klarte jeg ikke å la vær. Jeg tok meg en økt i dag og. Men i morgen skal jeg holde meg unna det som heter treningssenter og apparater. I morgen skal jeg gå en liten tur med venninner, for å likevel la kroppen få sin daglige bevegelse. Det er godt for kropp og sinn å gå tur! Det blir ikke treningstur, men heller en rolig gåtur. Det kjenner jeg at jeg trenger nå! 

 

 

Ellers skal jeg i denne fasen være flink til å få i meg nok væske, nok proteiner, og nok hvile. Da gjelder det å roe ned stressnivået, og koble av! I og med jeg ikke skal trene i morgen, så sparer jeg også en nocco 180 mg m/koffein. Da får kroppen en dag hvile fra det også, noe jeg tenker er lurt. Det er ikke bra å drikke altfor mye koffein hver dag, særlig ikke de dagene kroppen skal ha sin hvile! Derfor tar jeg en hviledag fra koffein i morgen og! 

 

I kveld skal jeg spise søtpotet chips med litt løvbiff. Det er godt med helg! Kose seg litt ekstra! ♥

 Det ble forresten søtpotet pizza i går! Veldig godt, og gøy å lage! ikke siste gang for å si det sånn!

 

Jeg håper alle får en fin helg videre!

 

 

#treningsblogg #trening #inspirasjon #motivasjon #hvile #styrke #styrketrening #restitusjon #hverdag #helg #lørdag #kroppen #kosthold #diett #slanking #slankeblogg #personlig #skjønnhet #vekt #vektnedgang #mat #matblogg #vår #blogg #fitness 

Dato.22.04.2017 klokken.16:28 Kategori: Trening Kommentarer: 3

Ny jakke + fav øvelse for ben

 • 20.04.2017kl.21:59
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (8 )Denne jakka er sååå god! Fikk denne i bursdagsgave, og blir vel brukt! Kul og fresh farge som passer godt til vår sesongen. Selv om været på vestlandet ikke er til å skryte av, så blir jakka brukt nesten uansett uavhengig av vær. Dersom det pøs regner, så har jeg den selvsagt ikke på! 

 

Dette er favoritt øvelsen min! benpress som trener både rumpe og lår! 

 

Hva er deres favoritt øvelse? :)

 

#mote #jakke #klær #stil #foto #venner #inspirasjon #motivasjon #helse #helseblogg #kosthold #mat #matblogg #diett #vekt #vektnedgang #trening #treningsblogg #styrke #styrketrening #blogg #hverdag 

Dato.20.04.2017 klokken.21:59 Kategori: Trening Kommentarer: 8

Ukens vektresultat

 • 07.04.2017kl.08:37
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (2 )

God morgen! ♥ Her kommer ukas vektresultat. 

 

 

Ukens vektresultat:  - 1,1 kg!

 

 

Min reaksjon på resultatet: Ey! fornøyd :-D 

 

 

Mine tanker rundt resultatet:  Endelig kom vektresultatet jeg virkelig syntes at jeg fortjente å se! Jeg har jobbet knallhardt denne uken for å holde motivasjonen oppe, samtidig gjøre det beste ut av denne uken. Jeg gikk altså ned 1,1 kg. denne gangen. Og det ble jeg selvfølgelig veldig glad for å se da jeg veide meg. Det gjør et eller annet med motivasjonen som får meg til å ville fortsette. Men det som også er så bra er at selv om jeg gikk opp 600 g + forrige uke, så var jeg fortsatt motivert. Jeg gir ikke opp! Jeg trives med denne livsstilen som jeg har nå. Det er noe jeg kan leve med! 

Dessuten så hopper jeg av min høye hest når det gjelder proteinpulver. Jeg var ganske cocky og bestemt når det gjaldt proteinpulver i forhold til vanlig mat osv. Ting har snudd. Jeg vil vite enda mer om det, og jeg har tenkt til å begynne med det. For å øke forbrenning, samt. muskelmassen. Altså, det er ikke mirakelkur, men det kan hjelpe meg! Jeg skal lese MYE mer om det før jeg sier mer om dette. 

 

 

1 ting jeg er fornøyd med: innsatsen min! 

 

 

1 ting jeg kan forbedre: Bli flinkere til å handle 1-2 ganger i uken, i stedet for flere småhandlinger... 

 

 

Ukens cravings: Jeg har fortsatt en stor cravings på 40 % maxim proteinbar med bringebær smak..

 

 

Mine mål for neste uke:  Neste uke er det påskeuka, jeg får ferie fra og med i dag! Det vil si at påsken er en tid for kos og hygge. For meg så skal jeg fortsatt droppe godteri, og produkter med masse sukker. Men jeg skal kose meg likevel. Når jeg kommer hjem i morgen, så har mamma laget en kake til meg for å feire bursdagen min, og da skal jeg ikke være så streng at jeg ikke kan ta meg 1 kakestykke. Jeg skal og treffe venninner for å drikke litt vin og dra ut på byen, og da blir det nok en gang flere kcal enn det jeg er blitt vant til. Derfor skal jeg fortsette å trene når jeg kommer hjem. Det blir jogging, og lange turer med hunden min. + øvelser på rommet! 

 

 

Sitat jeg skal følge denne uken:  I choose to live, not just exist. 

 

 

 

 

 

#helse #helseblogg #diett #livsstil #kosthold #mat #matblogg #vekt #vektnedgang #trening #treningsblogg #blogg #inspirasjon #motivasjon #slanking #slankeblogg 

Dato.07.04.2017 klokken.08:37 Kategori: Trening Kommentarer: 2

Ute trening i bildedryss

 • 04.04.2017kl.20:35
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (3 )

 

Heisann! ♥

 

 

Nå kjenner jeg at vårfølelsen endelig slipper til, og tiden for å være mer ute blir mer fristende. I går var det en god dag å være ute. Jeg og Andrea tok oss en tur ut. Vi tok oss en god lang gåtur. Egentlig skulle vi til romsdalsmuseet, men vi havnet i en hage hvor vi endte opp med å ta masse bilder. Blant annet treningsbilder. Litt armhevinger og litt løping i trappene. Jeg hadde fra før vært å trent på pro gym, men jeg hadde så mye energi til overs, at jeg bare var nødt til å komme meg ut på en tur. Det var veldig godt å være ute, og ikke bare inne. Ute trening er noe jeg skal få til mer av i sommer. Kose meg på langturer. Kanskje blir jeg mer glad i kondisjonstrening etterhvert! 

 

 Litt dårlig balanse etter hoppingen.. !Ikke meningen å "blotte" rumpa, men ja... ble no slik.

 #trening #treningsblogg #kosthold #kondisjon #foto #inspirasjon #motivasjon #aktiv #aktivitet #vår #helse #helseblogg #idrett #løping 
 

Dato.04.04.2017 klokken.20:35 Kategori: Trening Kommentarer: 3

topp 5 fordeler og ulemper på treningsstudio

 • 02.04.2017kl.23:42
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (2 )

Heisann! ♥ 

 

Dette er et innlegg jeg har skrevet før på min forrige blogg, men som jeg tenkte å få ut på denne bloggen siden den forrige bloggen er slettet. Dette er noe de aller fleste som trener på treningsstudio kan kjenne seg igjen i! 

 

 

La oss begynne med det positive!

 1. Tilgang på mange forskjellige styrkeapparater som er laget for ulike muskelgrupper, + flere forskjellige apparater for Cardio.
 2. Sosialt. Jeg har opplevd mange hyggelige folk som jeg har snakket litt med, samtidig fått veiledning i forhold til riktig bruk av apparat f.eks. Det er og sosialt om du har med venninne/kompis for å trene sammen, som og øker motivasjonen!
 3. Mange kjekke mannfolk ;) .. 
 4. Instruktører som er behjelpelig når du trenger veiledning/råd.
 5. Motiverende å trene selv om det er dårlig vær (siden det er innedørs)

 

Så kommer vi til ulempene/det irriterende:

 1. Vi har vel alle opplevd å måtte rydde etter folk? Sterke mannebeist som trener 300 kg på benpress og ikke rydder etter seg.. kjempe gøy å måtte bruke 5 minutter av tiden på å rydde for at det blir riktig for en sjøl... Irriterer meg hver gang!
 2. Vennegjengen som okkuperer et område for å holde av apparatet for å slippe kø. Det verste er de som tar genser over apparatet og går på andre siden av rommet, og kommer løpende tilbake til apparatet som har blitt holdt av og skal fortsette.. 
 3. Folk som stønner høyere enn en film om exorsist.
 4. Utålmodige mennesker som ikke klarer å vente i fem minutter på at jeg skal bli ferdig. Det er en uskreven regel om at man ikke skal stå på et apparat så veldig lenge om gangen av hensyn til andre, og det kan jeg være såpass ærlig å si at jeg er flink på! Jeg er aldri på et apparat lenger enn 10 minutter. Men så er det de som da ikke klarer å vente.. 
 5. Videregående elever som trener useriøst. For det første så er det skummelt å ikke ta det seriøst, med tanke på skader. Man kan skade seg ordentlig på styrkeapparater dersom man ikke vet hva man gjør. For det andre så blir jeg forstyrret når de hele tiden løper rundt og skal teste ut alt på bare få sekunder før de går lei og vil prøve noe annet. + tar masse bilder ved speilet... haha! 

Noe dere er enig/uenig i?? + noe som mangler på lista? :-D 

  

 

 

 

#trening #treningsblogg #styrke #styrketrening #inspirasjon #motivasjon #studio #treningsstudio #apparater #kroppen #vekt #vekter #helse #helseblogg #kosthold #diett #livsstil #hverdag #helg #blogg 

Dato.02.04.2017 klokken.23:42 Kategori: Trening Kommentarer: 2

Hvorfor vekten ikke skal bety alt

 • 01.04.2017kl.16:06
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (3 )

Heisann! ♥

 

 

Dette innlegget begynte jeg å tenke på i går da jeg veide meg og opplevde nok en vektøking. Jeg har vært veldig fokusert på vekt og tall i lang periode. Jeg tenkte at hvis jeg ikke gikk ned noe en uke, så var jeg ikke flink nok. Jeg rakket ned på meg selv, og jeg har hatt for høye forhåpninger. En ting med oss kvinner som påvirker vekta, er jordbæruka. Når uken nærmer seg, så samler kroppen vann. Jeg er såpass ærlig med dere, og forteller at jeg fikk min uke i dag. Det kan være derfor jeg har slitt med vektnedgang denne uken. For jeg ser jo ellers på kroppen at jeg blir smalere og jeg får mer kvinnelige former. Det at jeg på to uker har gått opp 1,4 kilo, skyldes BÅDE øking av vannmasse, + Kcal overskudd. For jeg har hatt noen dager hvor jeg har spist mer enn jeg burde. Men sånn er det. 

 

 

Vekten skal ikke bety alt, fordi kroppen er under endring uansett om jeg har gått opp eller ned, eller har stått stille. Jeg trener veldig mye styrke, ikke sant. Og det vil og være en grunn til vektøking pga. jeg øker muskelmassen. Det viktigste er å ikke gi seg, men fortsette den gode jobben en gjør. Jeg bruker veiing og tar bilder av meg selv som metode for å se fremgang. Jeg måler meg aldri, noe jeg har begynt å angre litt på nå. For det kan være en uke vekten ikke er på min side, men at jeg likevel har gått ned i cm, Det kunne ha gjort dagen lettere enn den dumme vekta som viser at jeg har gått opp eller stått stille. 

 

 

Neste fredag, kan jeg garantere vektnedgang. Jeg har som sagt jordbæruka, og da vil den overflødige vannmassen forsvinne, og samtidig som jeg skal stramme inn på kosten. Treningen trenger jeg ikke å gjøre så veldig mye med, jeg trener veldig hardt når jeg først er der nede. Jeg må bare bli flinkere til å variere, slik at jeg får trent de fleste muskelgruppene. 

 

 

Selv om jeg gikk opp denne uken, så er jeg veldig fornøyd med meg sjøl. På tirsdag tok Sara bilder av meg mens jeg trente "sittende roing". Og da så jeg at jeg hadde fått en mer synlig midje. Dessuten blir klærne større, og formen er veldig bra. Vekten skal ikke ta over denne gode følelsen som jeg har. Vekten er ikke alt! 

 

 

                                    Meg på mitt største vs. meg i vektnedgang

 

#trening #treningsblogg #vekt #vektnedgang #styrke #styrketrening #helse #helseblogg #kosthold #mat #matblogg #blogg #helg #hverdag #inspirasjon #motivasjon #skjønnhet #personlig #cardio 

 

Dato.01.04.2017 klokken.16:06 Kategori: Trening Kommentarer: 3

Work it

 • 28.03.2017kl.19:49
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (6 )

Heisann! ♥

 

Da var det duket for min siste dag som 22 åring.. I morgen, så smeller det! hehe neida........ Men uansett, jeg er nå tilbake i godformen! Jeg fikk jo ikke trent på lørdag pga. jeg ikke var i god form fordi jeg hadde drukket litt for mye dagen før. Men søndag fikk jeg iallefall trent. Søndag-mandag- og i dag, har jeg trent overkroppen. Søndag og mandag trente jeg rygg, bryst og magen. Det har jeg begynt å kjenne nå! I dag trente jeg armer + litt bryst. Jeg har en fast treningspartner som endelig er på plass i Molde igjen etter 10 ukers lang praksis. Sara og jeg har nå trent sammen siden i går, og det føles mye mer motiverende å ha en jeg kan dra dit sammen med! 

I dag tok vi litt bilder av treningsøktene. Jeg ble tatt bilde av mens jeg tok sittende roing. Noe som også er en av mine trenings favoritter for tiden. 

 

En ting jeg er glad for, som jeg ser; er at jeg får mer og mer midje. Jeg ser slankere ut fra armhule og ned til hofta omtrent. Det er en vanvittig god følelse! I morgen har jeg bursdag, og da skal jeg ut med venninner for å spise god mat, drikke litt vin kanskje og kanskje, bare kanskje ha noe dessert.. Har tross alt bursdag bare en gang! ;)

 

 

#trening #treningsblogg #styrke #styrketrening #muskler #progym #hverdag #helse #helseblogg #inspirasjon #motivasjon #kosthold #diett #vekt #vektnedgang #mat #matblogg #skjønnhet #livvstil  

Dato.28.03.2017 klokken.19:49 Kategori: Trening Kommentarer: 6

08:30 styrketrening

 • 07.03.2017kl.12:08
 • Kategori: Trening
 • Kommentarer: ( 0 )

Heisann! ♥

 

Dagen i dag startet for min del klokken 08.00, da jeg endelig hadde bestemt meg for å trene før praksis. Jeg har lenge hatt tankegangen at jeg ville sove lenge som mulig før kveldsvakter. Men i og med jeg har tre kveldsvakter denne uken, så måtte jeg bare begynne et sted. Jeg begynte altså i dag. Jeg hadde også kveldsvakt i går, men da hadde jeg hviledag fra trening. Forrige uke så trente jeg syv dager i strekk, noe som gjør at jeg måtte tvinge meg selv i å ta fri i går. Jeg har virkelig blitt bitt av treningsbasillen! Jeg elsker å trene, men jeg må også sørge for å ha hvert fall en dag med restitusjon. La kroppen få sin hvile før neste økt. Det som skjer hvis jeg kjører kroppen for hardt, er at jeg kan få belastningsskader. Og det gidder jeg ikke, så jeg skal fremover være flink til hviletiden!

 ... Men uansett.. jeg var på treningsstudioet 08.30, og trente i ca. 50 minutter. Jeg begynte med oppvarming i 20 minutter på tredemølla med jogging og rask gange. Jeg har noen faser hvor ulike oppvarmingsøkter er mer spennende enn andre. For tiden er jeg veldig glad i intervall trening på tredemølla med både jogging og løping. Sist var jeg veldig begeistret for å dele opp oppvarmingen på flere apparater. Jeg kunne for eksempel begynne med 5 minutter med trappetrening. Så 10 minutter på sykkel eller ellipse maskin, og 10 minutter på tredemølle. Jeg har og begynt å varme opp med roing, men jeg hater den type oppvarming.. Så jeg er bare nødt til å tvinge meg selv noen ganger.. Jeg ror ca. 2 km på 10 minutter, før jeg bytter oppvarming, eller går over på selve styrke biten. 

 

Noe nytt jeg har begynt med er stang. Jeg trener veldig sjeldent stang, da jeg ikke visste hvilke øvelser jeg kunne ta med stang. Altså, her må man slippe løs fantasien. Man kan gjøre mye med stang, så lenge man er forsiktig med ryggen! I Shapeup magasinet, så fant jeg en øvelse jeg prøvde meg på i dag, og det var framoverlent roing. I og med jeg er fersk med stang, så la jeg ikke på noen vekter. Selve stangen veier 20 kg. Så jeg løftet jo med vekt kind of.. Jeg "rodde" 10 x 3 ca. Veldig kjekk øvelse, som jeg skal fortsette med fremover!  

Etter 50 minutter trening dro jeg på butikken å handlet litt matvarer. Så lagde jeg meg proteinpannekaker til lunsj. Veldig godt! elsker proteinpannekaker! Nå om ikke alt for lenge skal jeg ut igjen, for da skal jeg i praksis. Nå er det ca. 2 uker igjen! Tiden går virkelig fort! Men uansett, jeg håper dere får en fin dag videre! :-D

 

 

#trening #treningsblogg #motivasjon #inspirasjon #kosthold #diett #mat #helse #helseblogg #skjønnhet #trene #hverdag #skole #student #kroppen #vektnedgang #styrketrening #styrke #kropp #vekt 

Dato.07.03.2017 klokken.12:08 Kategori: Trening Kommentarer: 0

Perfekt oppvarming før styrketrening

 • 12.02.2017kl.20:37
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (8 )

 

Heisann! ♥

I det siste så har jeg blitt veldig glad i å varme opp med tre forskjellige øvelser, og ikke bare en type. Jeg bruker totalt 25 minutter på selve oppvarmingsbiten før jeg går over til selve styrkebiten. Det jeg har begynt med, er å gå 5 minutter i trappemaskin. Jeg har elendig kondis når det gjelder trapper, så jeg begynner med 5 minutter for å bare starte et sted. 

 

       
 

Etter 5 minutter med trapper, så går jeg over enten til sykling eller elipse maskin. Der bruker jeg ti minutter ca. med en del tyngde. Der får jeg også opp pulsen! 

 

     

 

Etter disse 10 minuttene, så går jeg over til siste oppvarmings del. Og det er tredemølle. Der jogger jeg i ca. 5 minutter, også går jeg i 5 minutter. Etter 25 minutter, så er jeg klar til selve styrketreningen! 

 

(vet at bildene er ganske dårlige, men jeg har en veldig dårlig mobil som har falt i gulvet flere ganger igjennom tiden jeg har hatt den. osv.. ) 
Oppvarming er noe jeg dessverre ser mange skippe. Det å gå rett på styrketrening uten å varme opp først er ganske tungt. det var et jeg gjorde da jeg var helt nybegynner. Jeg merker det er mye lettere å sette i gang med styrke treningen etter å ha varmet opp først. Det er også noe som er anbefalt! Mindre risiko for treningsskader osv! :-D 

 

Jeg håper alle får en fin uke!

#trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #helse #helseblogg #kosthold #vektnedgang #styrke #styrketrening #puls #kroppen #vekt 

Dato.12.02.2017 klokken.20:37 Kategori: Trening Kommentarer: 8

Det er lov å være stolt

 • 12.01.2017kl.22:27
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (5 )

 

Hvis det er en ting vi nordmenn er mestre på, så er det å ikke være stolt nok av seg selv. Janteloven sier at vi ikke skal være bedre enn andre, tenke høyt om oss selv osv. Greit nok vi ikke skal være altfor cocky, men vi må seriøst kvitte oss med janteloven. Det kommer ikke noe positivt ut av det. Bare en bekreftelse på at vi ikke skal føle oss best i noe. 

Jeg for eksempel, sliter med å føle at det jeg gjør, faktisk er bra. Jeg tar det på en måte som en selvfølge at det går bra. Men det er jo ikke det. Jeg har valgt bevisst at jeg ikke ønsker å leve et liv med dårlig helse. Januar 2016 bestemte jeg meg for å ta et ordentlig tak. Jeg har gått ned over 20 kilo, og jobber hardt for å fortsette den veien. Det kreves mye for å ikke sprekke, og gå tilbake til gamle vaner. Men da er det viktig å lage nye vaner som er levbart. 

I dag for eksempel, tok jeg på en jakke jeg brukte da jeg var på mitt største. Den gang var den nesten for trang. Nå er den alt for stor. Og det er en seier! Nå må jeg bare fortsette de gode vanene jeg har laget meg, og oppnå resultater. 

Hittil er jeg ganske fornøyd, selv om jeg fortsatt har en lang vei igjen å gå. Men jeg er nærmere målet nå enn det jeg var før. Det er godt å kjenne på!

                                                          

                                                                                             før: 

                                                                 Nå: (dårlig kamera effekt på mobilen..)


#helse #helseblogg #trening #vektnedgang #vekt #kilo #overvekt #inspirasjon #kosthold #blogg #trening #treningsblogg #mat #matblogg #motivasjon

Dato.12.01.2017 klokken.22:27 Kategori: Trening Kommentarer: 5

hjemmetrening

 • 19.12.2016kl.15:09
 • Kategori: Trening
 • Kommentarer: ( 0 )

 

Hei!

Nå som jeg er hjemme på ferie, så har jeg jo ikke tilgang på treningsapparater som jeg er godt vant med. Jeg trener på pro gym i Molde, og det er ca. 10 timer unna Moss, så det blir jo litt avstand for å si det sånn. Jeg er i skam modus for tiden, så det kan hende det dukker opp noen fjortis setninger/ord eller noe. Jeg er lett påvirkelig når det gjelder språk! Men for å ikke falle ut.. Jeg har jo ingen medlemskap her i Moss på noen treningsstudioer, så da får jeg ikke trent som jeg er vant med. Men da gjelder det å finne løsninger! 

Her hjemme har jeg en sprek hund på 9 år som jeg lufter ca. tre ganger om dagen. En av turene skal i hvert fall være lang. Så da har jeg en fin måte å få opp pulsen på. Da går jeg turer hvor det er flere oppoverbakker som jeg kan trene på. Da øker jeg tempo for å trene kondisjon. Nå som det er småglatt ute, så synes jeg jogging er ekkelt, så jeg holder meg til å gå i rask tempo. 

Når jeg ikke går tur med hunden, så har jeg treningsmatte her hjemme. + to lettvekter på 1 kilo hver. Også har jeg treningsstrikk. Her gjelder det å være kreativ. På matten kan jeg trene mye forskjellig, blant annet planken, benløft, push ups osv. Mye man kan gjøre på en treningsmatte. Strikken og vektene, da får jeg trent litt armer, slik at det ikke skal bli så stor overgang når jeg skal i gang igjen med hard treningen i Molde. Jeg trener ganske tungt når jeg først er i gang, og da trener jeg utholdenhet. Selv om jeg har noen trenings hjelpemidler her, så savner jeg treningsstudio.. Så det kan hende om jeg får tid, at jeg kan kjøpe enkelt billett eller hva det heter på et treningssenter, slik at det som sagt ikke blir for stor overgang når jeg skal tilbake til Molde. 


Trening er bra uansett hva du gjør. Jeg trener fordi jeg synes det er godt, og fordi det utgjør forskjell. Før jeg begynte å trene så hadde jeg en veldig slapp kropp. Selv om jeg fortsatt har en lang vei igjen når det gjelder vektnedgang, så skjer det store resultater underveis selv om vekten ikke alltid er med. Kroppen strammer seg opp, når jeg trener så hardt med styrke som jeg gjør. Jeg skal komme med flere innlegg om ulike treningsmåter jeg holder på med etter hvert! 

 

Trener dere? :) 

#trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #helse #helseblogg #vekt #vektnedgang #vinter #jul #hverdag #ferie 

Dato.19.12.2016 klokken.15:09 Kategori: Trening Kommentarer: 0
martheef

23 Moss


DesignIna Anjutahits