martheef -

Mitt 2016


 

Mitt 2016 har vært et ganske bra år vil jeg si. Jeg har funnet glede i å trene, spise sunt og variert. Det å kunne mer om næringskilder og hva som fører til vektnedgang osv. Det har vært et veldig lærerrikt år. Jeg har fått kjenne på masse glede, men også sorg. Det har vært mye latter, men også mye tårer. Utfordringer som jeg har håndtert på min måte, er også noe jeg har fått kjenne på. Jeg har gjort det bedre på skolen enn det jeg hadde trodd, og bestått praksis blant annet med uhemmet skryt.Jeg er en person som sliter med å ta til meg komplementer, men jeg jobber hardt med saken! Hvor lite kjekt er det å gi komplementer til en som ikke vil ta imot?

I 2016 har jeg gått ned 25 kilo. Jeg har fått en strammere kropp, og et lysere sinn. Jeg er mye mer fornøyd med meg selv enn det jeg noen gang har vært før. Jeg kan endelig tro på meg selv når jeg kan kjenne på stolthetsfølelsen. Jeg skal bruke nyåret på å jobbe enda hardere med mine mål som jeg har satt meg. Jeg skal få til det jeg ønsker!

Dette året har jeg også lært meg å sette ned foten. Jeg underkaster meg ikke lenger når jeg vet at jeg ikke trenger det. Ved konflikter for eksempel, så er jeg ikke lenger den hissige som blir så sint at det kommer mye usaklig. Jeg står opp for meg selv, og selv om det er dumt for den andre parten, så kan jeg ikke drive å ta hensyn hele tiden. Jeg er også viktig. Hvorfor skal andre ha mer betydning enn meg? Hvorfor skal jeg ta hensyn til andre konstant? Uansett så har jeg lært meg å sette ned foten, og tenke mer på meg selv. Det er det jeg ønsker. Å ta litt mer plass. 

Jeg gleder meg til å se hva som vil skje i 2017! Håper på flere oppturer enn nedturer til nyåret!


 


#helse #helseblogg #skjønnhet #velvære #kosthold #livsstil #slanking #vekt #vektnedgang #trening #blogg #treningsblogg #mat #matblogg #inspirasjon #motivasjon 

Dato.30.12.2016 klokken.16:40 Kategori: Personlig Kommentarer: 0

Jul og kosthold

 • 28.12.2016kl.20:01
 • Kategori: Kosthold
 • Kommentarer: ( 0 )

 

Heisann! Håper alle har hatt en fin jul, og koser dere masse nå i romjula! 

 

Denne bloggen skal egentlig dreie seg mest om helse som kosthold, vektnedgang, trening osv. Jeg lagde denne bloggen på et dårlig tidspunkt.. Å skrive masse om sunn mat osv. passer dårlig i jula. I jula skal vi kose oss, og da synes jeg det blir for dumt å lage slike innlegg. Passet rett og slett ikke. Jeg er glad i sunn mat, og jeg holder på med vektreduksjon, men det får være måte på! 

Siden 23 desember har jeg spist masse godt. Jeg har kost meg med masse godteri og masse mat. Jeg har sett på masse filmer, og lest boka til Julie Winge som virkelig faller i smak! elsker den boka, og jeg hater egentlig å lese... Men ja, jeg har ikke veid meg i jula, men jeg vet jeg har gått opp noe. Det er nesten unngåelig. Jeg har kost meg, men med litt måte og. Jeg har ikke spist til jeg har kastet opp, og jeg har hatt dager hvor jeg har prioritert grovt brød med makrell i tomat framfor loff med usunt pålegg. Og jeg har gått lange turer hver dag. Det er rett og slett for å minske skaden. Jeg har gener som gjør at jeg legger fort på meg. Jeg vil derfor at Januar måneden ikke skal bli altfor tung. For fra 1 januar, så skal jeg ha streng regime igjen. 

Jeg har brukt 1 år på å gå ned 25 kilo. Det er egentlig ikke så mye, når det har gått 12 måneder, men for meg er det en seier. Jeg har fortsatt lang vei igjen å gå, men jeg absolutt godt på vei. Tidligere hadde jeg gitt opp for lengst. Det var veldig mye jojo slanking. Generelt tror jeg at slanking funker sjeldent i lengden. Skal du ha langvarig resultat, så bør du legge om livsstilen. Gjøre livsstilen levbart som kan funke lenge. Ikke til du bare har nådd drømmemålet, men også ellers. går du tilbake til gamle livsstilen, så kommer du til den samme vekten igjen, og kanskje 20 kg til ? 

Men uansett. Jul og slanking = niks og nada. I jula, da skal vi kose oss. Men det betyr ikke at du ikke kan ha dager i mellom jul og nytt år med pause fra det mettede fettet og det usunne av karbohydrater/stivelse. Grove produkter som grovt brød f.eks. holder dessuten blodsukkeret ditt mer stabilt, enn en loffeskive med saltpølse. Loff får blodsukkeret ditt til å stige, men falle raskt igjen. Grovt brød får blodsukkeret til å stige, men på en mer stabil måte. Det holder derfor lenger. Magre produkter som makrell i tomat f.eks. gir deg flere gode næringsstoffer som holder metthetsfølelsen lengre. Derfor kjenner vi mindre trang til overspising eller småspising. Dessuten er det viktig å ta litt pause fra sukkerholdige drikker som saft, brus og alkohol for eksempel. Vann er viktig å få i seg uansett hvilken tid på året, om det så er jul, vanlig hverdag eller påske. Vann bør vi få i oss hver dag! Det er ikke bare bra for kroppens helse, men også munnhelsen.  

Julemat og godteri i over 1 uke gjør ikke noe bare med kroppen, men også humøret. Jeg har merket godt på meg selv at når jeg har spist så utrolig mye som jeg har, så har det gått utover humøret. Jeg er trøttere og mer gretten. Jeg koser meg med godteri, men 1 time etterpå, så merker jeg det godt. Da kommer den sure bivirkningen av julekosen. Det er også derfor jeg må gå lange turer hver dag. For å lette på humøret. Det er både veldig godt for meg og omgivelsene ;) hehe. 


#hverdag #jul #helse #helseblogg #kosthold #vektnedgang #inspirasjon #motivasjon #vinter #trening #treningsblogg #diett #livsstil #blogg
 

 

Dato.28.12.2016 klokken.20:01 Kategori: Kosthold Kommentarer: 0

God jul

 • 25.12.2016kl.14:03
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (3 )

 

God 1 juledag alle sammen!

Jeg kjenner allerede at januar måneden kommer til å bli tung! haha all den maten! Fy søren så god mat vi får servert i jula.. Det er ikke rart vi elsker jula som vi gjør. God mat og drikke + masse godteri og julefilmer. Det er iallefall en høytid jeg setter veldig stor pris på. En høytid med masse tradisjoner og glede. 

I går startet vi dagen med familiefrokost. Så hadde vi noen timer på å slappe av og forberede ting til kvelden, som ar ribba skulle inn i ovnen og skrelle poteter osv. I huset er det mamma som står for middagen, så jeg fikk slappet litt av med tre nøtter til askepott, reisen til julestjernen osv. Veldig deilig å ikke være den som har det store ansvaret haha! enn så lenge.. kommer vel en dag hvor jeg må og.  

I 16 tiden kjørte vi opp til kirkegården for å tenne lys på graven. Deretter dro vi hjem igjen og jeg fikk dusjet og ordnet meg til kvelden. Så ble det middag i 18 tiden. Jeg føler at jeg spiste til jeg sprakk! herregud så mye godt! elsker julemat! Da var det godt å kunne gå en tur med hunden etterpå! Selv om det var litt ekstra tungt med den tunge maten inni magen. 

Så ble det å pakke opp gaver og se litt film utover kvelden. I og med det bare var oss her, så kunne vi jo gjøre hva som passet oss best! vi trengte ikke å ta hensyn til andre, og det var litt deilig. Jeg ble for eksempel stup trøtt i 22.30 tiden, så da gikk jeg opp og la meg i senga og begynte å lese på en bok jeg fikk i jul. Jeg fikk boken "fyllik - Julie Winge" av mamma og pappa. Jeg leste litt før jeg sovnet, så jeg tenkte å fortsette i kveld! 


Jeg fikk også United drakt blant annet! :D 

 

I dag skal jeg bare slappe av! Gå tur med hunden og ligge i senga med masse filmer! Det er godt! :) 

Jeg håper alle har en fin jul! ♥

 

#jul #feiring #fest #mat #bilder #feiring #helse #helseblogg #inspirasjon #motivasjon #kosthold #trening 

Dato.25.12.2016 klokken.14:03 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

lille julaften & tradisjoner

 • 23.12.2016kl.13:23
 • Kategori: Hverdag
 • Kommentarer: ( 1 )

 

Heisann!

Da har det endelig blitt lille juleaften igjen! Jeg ELSKER 23 desember. Jula for meg, starter i dag. Her hjemme har vi flere tradisjoner som begynner fra og med i dag. Vi spiser alltid grøt med mandel, foreldrene mine lager hjemmelaget surkål og medisterkaker som jeg og broren min får smakt senere. Også har jeg selvfølgelig filmer jeg må se i dag. Det er polarekspressen, hjemme alene 1, og hjelp det er juleferie. Disse filmene er en tradisjon for meg å se hvert eneste år, på lille juleaften! 

I morgen står jeg som alltid opp i 9 tiden, for å sette på tv'n nede i stua og sjekke hva jeg får i julestrømpen. Selv om jeg er 22 og broren min 26, så får vi alltid julestrømper med masse godteri og jule blader. Tradisjon er tradisjon! Jeg og broren min har også begynt å gi julestrømpe til mamma og pappa. Da får alle! 

Uansett, så blir det nok litt tv i morgen og. Askepott og reisen til julestjernen er et must å se! Jeg gleder meg veldig! 

#jul #julefilmer #filmer #tradisjoner #familie #julaften #lillejulaften #skjønnhet #helse #helseblogg

Dato.23.12.2016 klokken.13:23 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

hjemmetrening

 • 19.12.2016kl.15:09
 • Kategori: Trening
 • Kommentarer: ( 0 )

 

Hei!

Nå som jeg er hjemme på ferie, så har jeg jo ikke tilgang på treningsapparater som jeg er godt vant med. Jeg trener på pro gym i Molde, og det er ca. 10 timer unna Moss, så det blir jo litt avstand for å si det sånn. Jeg er i skam modus for tiden, så det kan hende det dukker opp noen fjortis setninger/ord eller noe. Jeg er lett påvirkelig når det gjelder språk! Men for å ikke falle ut.. Jeg har jo ingen medlemskap her i Moss på noen treningsstudioer, så da får jeg ikke trent som jeg er vant med. Men da gjelder det å finne løsninger! 

Her hjemme har jeg en sprek hund på 9 år som jeg lufter ca. tre ganger om dagen. En av turene skal i hvert fall være lang. Så da har jeg en fin måte å få opp pulsen på. Da går jeg turer hvor det er flere oppoverbakker som jeg kan trene på. Da øker jeg tempo for å trene kondisjon. Nå som det er småglatt ute, så synes jeg jogging er ekkelt, så jeg holder meg til å gå i rask tempo. 

Når jeg ikke går tur med hunden, så har jeg treningsmatte her hjemme. + to lettvekter på 1 kilo hver. Også har jeg treningsstrikk. Her gjelder det å være kreativ. På matten kan jeg trene mye forskjellig, blant annet planken, benløft, push ups osv. Mye man kan gjøre på en treningsmatte. Strikken og vektene, da får jeg trent litt armer, slik at det ikke skal bli så stor overgang når jeg skal i gang igjen med hard treningen i Molde. Jeg trener ganske tungt når jeg først er i gang, og da trener jeg utholdenhet. Selv om jeg har noen trenings hjelpemidler her, så savner jeg treningsstudio.. Så det kan hende om jeg får tid, at jeg kan kjøpe enkelt billett eller hva det heter på et treningssenter, slik at det som sagt ikke blir for stor overgang når jeg skal tilbake til Molde. 


Trening er bra uansett hva du gjør. Jeg trener fordi jeg synes det er godt, og fordi det utgjør forskjell. Før jeg begynte å trene så hadde jeg en veldig slapp kropp. Selv om jeg fortsatt har en lang vei igjen når det gjelder vektnedgang, så skjer det store resultater underveis selv om vekten ikke alltid er med. Kroppen strammer seg opp, når jeg trener så hardt med styrke som jeg gjør. Jeg skal komme med flere innlegg om ulike treningsmåter jeg holder på med etter hvert! 

 

Trener dere? :) 

#trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #helse #helseblogg #vekt #vektnedgang #vinter #jul #hverdag #ferie 

Dato.19.12.2016 klokken.15:09 Kategori: Trening Kommentarer: 0

Denne bloggen

 • 18.12.2016kl.21:30
 • Kategori: Personlig
 • kommentarer: (2 )

Heisann!

Dette er mitt første innlegg på denne bloggen, og da kan jeg jo fortelle litt hva denne bloggen skal dreie seg om. Det skal i hovedfokus være på helse, kosthold, trening, inspirasjon, og hverdagen min. Mitt mål er å bli inspirert av andre, men og inspirere andre ved å ha denne bloggen. Jeg kommer da med innlegg, så får jeg forhåpentligvis kommentarer som kan inspirere, og mine innlegg kan forhåpentligvis inspirere dere! 

Januar 2016 begynte jeg med drastiske endringer med livsstilen min. Jeg har siden da gått ned 25 kilo. Jeg har hatt veldig opp og ned perioder, og derfor har vekten stått litt stille, men det viktigste er at jeg ikke går opp igjen! Iallefall, jeg trener så ofte som jeg kan, og jeg spiser variert. Det vil komme innlegg om oppskrifter og slikt senere! :-D 

For å gi en kort forklaring på hvem jeg er. Jeg heter Marthe, jeg er en 22 år gammel jente fra Moss som studerer vernepleien i Molde. Jeg går nå mitt andre år der, og stortrives. I Molde trener jeg på Pro gym 6 dager i uken, og innlegg om mine økter vil også komme på denne bloggen! Jeg er nå hjemme på juleferie, og det er kjempe deilig! 2 ukers ferie gjør ingenting akkurat nå! 

Jeg håper dette er en blogg som kan fenge dere! 


#trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #helse #helseblogg #vinter #jul #kosthold #mat #livsstil #vektnedgang #vekt #hverdag #blogg 
 

Dato.18.12.2016 klokken.21:30 Kategori: Personlig Kommentarer: 2
martheef

22 Moss

Hei! Mitt navn er Marthe, jeg er en 22 år gammel jente fra Moss som for tiden bor i Molde. Jeg er 2 års vernepleierstudent med interesse for helse, kosthold, trening, livsstil, mennesker osv. Bloggen min kommer hovedsaklig til å handle om en sunnere livsstil med kosthold og trening + min vektnedgang!


DesignIna Anjutahits