martheef -

Denne helgen

 • 26.02.2017kl.20:41
 • Kategori: Hverdag
 • Kommentarer: ( 1 )

Heisann! ♥

Må si at tiden flyr.. Føltes ikke så lenge siden at det var torsdag og jeg fikk langhelg.. Men sånn er det. Vi er snart i en ny uke, og snart i en ny måned. Tiden flyr når en har mye å gjøre!

Denne helgen har jeg iallefall kombinert dagene med både skolearbeid, fritid, trening, og hygge kveld! Så jeg vil si at jeg har utnyttet tiden til det fulleste! Jeg trengte disse dagene på å koble av, og ta det etter mitt tempo. Det er veldig godt med helg!  Har langhelg neste uke og, så det gleder jeg meg til :-D 

Jeg har som sagt vært ute å flydd litt, både i forhold til trening og venninne besøk. På lørdag var jeg på filmkveld og tre retters middag hos min gode navnsøster, Marte! Til forrett fikk vi skål med salat og reker + noe saus til. Til hovedrett ble det oksekjøtt med ovnsbakte poteter og bernesaus. Til dessert ble det is og bær. Kjempegodt og utrolig koselig! neste gang er det min tur, da skal jeg lage en tre retters. Jeg har allerede begynt å planlegge litt på hva jeg kan finne på å lage.. Satser på å knalle til noe godt jeg og!  Uansett, så ble kvelden veldig koselig! både vin og andre verdens krig filmer, det slår alltid an ;D 

 


 

I dag tok jeg faktisk en ekstra fri dag fra trening.. Jeg hadde satt av dagen i dag til å jobbe med skole + se Manchester United finalen. Så det var det jeg rakk i dag. Jeg brukte faktisk 5 timer i dag på å jobbe, så egentlig burde jeg ha trent. Men i og med det var finale, så holdt jeg meg hjemme i min lille hule. I morgen derimot, blir det en knall økt etter praksis! 

 

                      

 

Jeg håper alle har hatt en fin helg, og får en fin uke! Så blogges vi :-D 

 

#helg #helse #helseblogg #trening #inspirasjon #treningsblogg #blogg #kosthold #mat #matblogg #venninne #middag #filmkveld #jentekveld #motivasjon #vektnedgang #styrke #styrketrening 

Dato.26.02.2017 klokken.20:41 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Photo's II

 • 25.02.2017kl.16:08
 • Kategori: Personlig
 • kommentarer: (2 )

 

Heisann! ♥ 

Det var noen som hadde lyst til at jeg skulle lage et nytt innlegg med flere av mine bilder. Og det gleder meg selvfølgelig! veldig hyggelig! Så nå tenkte jeg å publisere flere bilder, mens jeg multitasker med å gjøre meg klar til senere. Jeg har blitt invitert på jentekveld hos Marte. Det gleder jeg meg masse til! Det eneste jeg gruer meg til, er å gå ut... haha! det er såpeglatt ute! Mange som har gått på trynet allerede, og jeg er en av dem. Så nå er rumpa blå... jaja! Satser på varme grader snart ;-) 

Uansett, her er det noen flere bilder! 

 

Jeg har vært i Polen to ganger, og har derfor som mange turister, besøkt Auschwitz. I frykt for å tolke det feil, så prøvde jeg å ta bilder med ydmykhet og respekt. Dette er en historie som setter dype spor, og som sagt, jeg vil ikke tråkke noen på tærne. Her er et par bilder fra turen 2013: 

Hva synes dere? :)

 

#fotografi #fotograf #bilder #svarthvit #fotografer #reise #sommer #ferie #bilde #skjønnhet #Oslo #Polen #Moss #Jeløya #personlig #Auschwitz #helse #helseblogg #inspirasjon #motivasjon #hobby

Dato.25.02.2017 klokken.16:08 Kategori: Personlig Kommentarer: 2

- 25 kilo

 • 24.02.2017kl.19:59
 • Kategori: Personlig
 • kommentarer: (6 )

 

Heisann! ♥

 

Denne uken så har jeg gått ned 1,4 kilo, noe som resulterer i 25 kilo totalt. Jeg har brukt 1 år på dette, og skal selvfølgelig ikke gi meg nå. Jeg har aldri før vært i så god form som jeg er i nå. Jeg trener seks dager i uka ca. og jeg spiser kun magre produkter. Rene sukker produkter har jeg kuttet helt ut, for jeg tåler det ikke. Jeg har gener som gjør at jeg legger raskt på meg, og da er sukker en dårlig næringskilde å få i seg. Når det gjelder helsegevinster så har det skjedd flere ting som er med. Blant annet;

 

 • Regelmessig menstruasjon. Da jeg var 25 kilo tyngre, så hadde jeg sjeldent menstruasjon. I løpet av 12 måneder (1 år), så hadde jeg vel rundt 6-8 perioder med menstruasjon (noe som er lite). Der og da synes jeg det var digg å "slippe" menstruasjon, men helsemessig så er det ikke bra. Kroppen var veldig usunn. Nå har jeg menstruasjon hver eneste måned. 
 • Jeg er sjeldnere syk. Jeg er veldig sjeldent syk når det gjelder influensa og slikt. Det vil si at jeg har bygget opp et høyere immunforsvar. 
 • Humøret svinger ikke like mye som før. Jeg har fått et mer stabilt humør som er godt for meg og for omgivelsene ;) Sukker bidrar til at blodsukkeret mitt stiger, noe som kan gjøre at jeg kan bli hyper. Og sukkeret senker blodsukkeret ganske kjapt, som gjør at jeg blir gretten og sur. 
 • Jeg er i en periode hvor jeg er veldig fruktbar. Ikke at jeg skal ha barn nå, men nå som jeg holder på å gå ned så mye, så gjør det noe med fruktbarheten. Jeg nevnte jo at menstruasjonen kommer hver mnd. nå. Og det er et tegn på fruktbarhet. Kvinnekroppen jobber jo for at jeg skulle få barn en gang :-) 
 • Psyken er veldig bra om dagen. Jeg er veldig fornøyd med meg selv! Selv om jeg fortsatt har en lang vei igjen å gå, så trives jeg mye mer med kroppen nå enn før. Jeg tenker ikke så mye selvforakt lenger. 
 • Jeg har blitt sterkere, og mer utholdende. I og med jeg trener så mye som jeg gjør, så hadde det vært rart at jeg ikke hadde blitt sterkere i løpet av den tiden. Jeg spiser også riktig i forhold til å forbrenne nok, og i forhold til å bygge muskelmasse. Jeg skal ikke bli muskelbunt, men jeg vil selvsagt ha mer muskelmasse enn fettmasse. Jeg får i meg mest mulig proteiner jeg kan finne i naturlige matprodukter, også spiser jeg balansert med fett og karbohydrater. 

 

 

Alt dette bidrar til en naturlig og sunn vektnedgang. Jeg har i grunn ikke noen hastverk med å skulle rase ned i vekt, for da er sjansen til å rase opp igjen like fort gjort. Det viktigste er å ha en livsstil jeg kan trives med. Jeg drikker for eksempel ikke måltidserstattere og raser ned i vekt pga. det. Jeg spiser mindre, oftere og variert. jeg har også begynt med matdagbok for å holde oversikt over hva jeg får i meg i løpet av en dag. Denne uken prøvde jeg det for første gang, og det resulterte jo i at jeg hadde gått ned 1,4 kilo. Så for meg så hjelper det! Det kan hjelpe andre også, så lenge man er ærlig og skriver nøyaktig hva man har spist. Har du spist sjokolade, så må du føre det ned. Det er viktig å se i forhold til om det kan ha vært en grunn til å ikke ha gått ned i vekt for eksempel. 

 

 

Men jeg er veldig fornøyd med innsatsen hittil! Jeg gir meg ikke før jeg har nådd drømmevekta! Og dit skal jeg :-) Oooog, klarer jeg det, så klarer hvert fall DU det!

 

 

Jeg kan også stolt si at jeg har gjort dette UTEN operasjon! 

                                                             Samme jakke.. 
 


 

#vektnedgang #vekt #overvekt #helse #helseblogg #trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #næringsstoffer #styrke #styrketrening #personlig #skjønnhet #kosthold #mat #matblogg #blogg 

 

Dato.24.02.2017 klokken.19:59 Kategori: Personlig Kommentarer: 6

Photo's


 

Heisann! ♥  Som jeg har nevnt i ett innlegg tidligere, så elsker jeg å fotografere og redigere bildene! Men nå er det en stund siden sist jeg virkelig har brukt god tid på hobbyen min. Jeg har tenkt til å starte igjen tenkte jeg. Det er bare for moro og interessens skyld!

Jeg har to pc'er, og den gamle pc'en, der gjemte det seg gamle bilder jeg ikke har sett på en stund, da jeg har glemt å overføre alle bildene på denne pc'en. Dette er noen av bildene jeg fant som jeg vil dele med dere. Jeg er veldig glad i svart hvitt bilder, og redigerer mange av dem i den varianten!  

Men det finnes og bilder i farger selvsagt!

 


 


Bildene har blitt tatt i Danmark, Oslo, og Jeløya i Moss (der jeg er fra)! Om dere er interessert i flere bilder i et annet innlegg, så er det bare å rope ut! :-)

 

#bilder #foto #fotografi #natur #hverdag #sommer #vinter #desember #dyr #skjønnhet #inspirasjon #motivasjon #photo #hobby #fotograf 

Dato.24.02.2017 klokken.13:25 Kategori: Inspirasjon Kommentarer: 2

Når stress tar overhånd

 • 21.02.2017kl.22:12
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (2 )

Heisann! ♥ 

 

Når dagene går fort og flyr av gårde, så får man plutselig dårlig tid. I det siste så har det både gått tregt og kjapt med meg. Jeg jobber for å ikke bli utladet, og jeg jobber for å senke stressnivået. I går brøt jeg sammen. Da tok stresset overhånd, og jeg måtte få det ut.. Jeg var veldig sliten. Lang dag i praksis, pendling, jobbing med skole, trene, lage middag, finne tid til å slappe av osv. Det tok rett og slett overhånd. Alt dette fikk begret til å renne over.

 

I dag der imot, så har dagen vært annerledes. Jeg føler at jeg har fått til det jeg ville få til i dag, og det var fordi jeg har vært flink til å begrense meg selv. Det å prioritere enkelte ting, og sette grenser for meg selv. Det trengte jeg. Jeg har fått til praksis, trening, middag, jobbe med skole, og avslapping. Det er en veldig god følelse når ting faller på plass. Det skyldes blant annet at jeg hadde mamma på telefonen i går og i dag. I sånne settinger så er det viktig å snakke med noen om det. Og ingen er vel bedre å snakke med enn moren sin. 

 

I morgen har jeg sen vakt, noe som betyr at jeg kan sove 4,5 time lenger! :-D For et B-menneske så er det rene luksusen! haha gleder meg til å legge meg kjenner jeg... høhø :-)  

 

Uansett så håper jeg at alle har hatt en fin dag! ooog, får en fin dag i morgen! ♥ Kommer nok ikke innlegg før torsdag eller fredag, men vi får se hva jeg rekker! Hvis jeg er sliten, så prioriterer jeg å koble av! Sånn er det bare! 

 

                        

#hverdag #stress #trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #helse #helseblogg #student #høgskole #praksis 

Dato.21.02.2017 klokken.22:12 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Ting jeg savner & ting jeg gleder meg til

 • 20.02.2017kl.18:17
 • Kategori: Hverdag
 • Kommentarer: ( 0 )

 

5 savn;

 

 • Akkurat nå så har jeg hjemlengsel.. Det er første gang jeg har kjent på en hjemlengsel siden jeg begynte å studere.. Første året, så tenkte jeg ikke særlig over det. Jeg var fornøyd med å endelig bo hjemme ifra og bli kjent med flere folk. Jeg holdt meg opptatt så og si hele tiden, så jeg hadde ikke tid til å tenke på noe spesielt savn. Men nå savner jeg faktisk Moss. Jeg savner hjembyen min, uansett hvor mye dritt jeg har fortalt om den til folket her oppe.. hehe...  
 • Familien min. Jeg savner mammas klemmer og trøstende ord som sier at det ordner seg. Jeg savner å være ilag med pappa. Jeg savner å gå tur og kose med hunden min. Og jeg savner å prate med broren min. 
 • Jeg savner mine beste venner som jeg ikke har sett siden jul. Jeg savner mine gode venninner jeg har her oppe som er i andre kommuner pga. praksis.. 
 • Jeg savner tiden hvor jeg ikke var under konstant stress. Jeg sliter med å slappe ordentlig av. Hvilepulsen er sjeldent lav for tiden.. 
 • Jeg savner jentekveldene med mine venninner vi var flinke på å lage, før jeg kom til Molde.. Jentekvelder generelt med masse snakking, kanskje se en film, spise og drikke sammen, er ufattelig koselig. Det er ikke såå lenge siden sist jeg hadde en jentekveld på hybelen min, men ja.
 

5 ting jeg gleder meg til: 

 • Dra hjem til Moss i påsken for å se familie og venner! 
 • Sommerferien. To måneder med avslapping, jobbing, ferie, og venner og familie, blir helt nydelig! I sommer så skal jeg sannsynligvis til København med kusina mi. Kusina mi har en storesøster (som åpenbart også er min kusine), som har en leilighet midt i byen, så vi får kanskje lov til å låne den i 10 dager eller noe. Det skal bli så digg!! 
 • Praksisperioden blir ferdig. Da får jeg endelig se kjente fjes hver dag... 
 • Å begynne på fordypnings praksis (om 1 år ca.) Da skal jeg søke meg ut av fylket og skal nedover til østfold eller Oslo området. Tror det blir bra :-D 
 • Å bli ferdig utdannet. Akkurat nå kunne jeg ikke ha gledet meg mer.. 

#hverdag #helse #helseblogg #inspirasjon #motivasjon #student #høgskole #sliten 

Dato.20.02.2017 klokken.18:17 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Treningsresultater!


 

Heisann! ♥

I det siste har jeg vært veldig negativ til min egen presentasjon når det gjelder trening. Jeg har vært sliten og humøret har vært på bånn. Jeg blir veldig påvirket av den kvinnelige uken av måneden. Da blir jeg både gretten og føler meg ekstra tung og ekkel. Dessuten har vi mye skolearbeid vi har for tiden, så da er det flere faktorer som følger med. Men i dag hadde jeg en deilig hard treningsøkt! Jeg varmet opp på sykkel i dag, og konkurranse instinktet smøg seg inn. Meningen var å varme opp i 15 min på sykkel, men ettersom jeg hadde syklet flere kilometer og så at jeg nærmet meg 1 mil, så tråkket jeg i ti minutter til for å nå mine mål. Det var 1 mil! 1 mil på 25 minutter er ikke ille. Det er jeg fornøyd med! 

 

Etter oppvarmingen så var det styrketrening. Da trente jeg litt lår, rumpe og ben. Jeg merker jo at jeg bare blir sterkere og sterkere, både overkropp og underkropp. På benpress for eksempel, der var mitt maksimale 140 kilo kun for et par mnd siden. Nå løfter jeg 200 kilo! Det er en presentasjon jeg er veldig stolt av. Jeg blir mer og mer fornøyd med meg selv når jeg mestrer slike ting som dette! Det er både gøy og kjempegodt å bruke kroppen sin, og merke resultater! Jeg merker at kroppen endrer seg ved at den strammes mer opp, og jeg oppnår vektnedgangs resultater. Jeg er stolt! 

Dessuten begynner det å skje noe med armene mine. Jeg har store armer jeg egentlig kvier meg for å vise frem, men nå begynner musklene å komme frem. Det er også noe jeg blir veldig fornøyd og stolt over! Slike dager som dette, gjør at jeg er klar for å fortsette! Det går fremover :-D  #vektnedgang #muskler #styrke #styrketrening #trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #helse #helseblogg #kosthold #skjønnhet #blogg #vekter #vekt #kroppen #kropp #proteiner #progym #gym #selfie #hobby #livsstil 
 

Dato.18.02.2017 klokken.15:13 Kategori: Inspirasjon Kommentarer: 2

Hjemlagde kyllingkarbonader

 • 14.02.2017kl.19:01
 • Kategori: Kosthold
 • kommentarer: (4 )

Heisann! ♥

Da var det tirsdag, og ikke bare det, valentines dag. For meg har det blitt en tradisjon å feire dagen solo, så da gjør jeg det LITT ut av dagen. Jeg pleier da å skru på en skrekkfilm, som er min store kjærlighet!  ;)

 

Til skrekkfilm og middag, så lagde jeg meg kyllingkarbonader som inneholder mindre fett og MER proteiner! Som jeg har sagt før, hvorfor kjøpe proteinpulver når du får så mye mer naturlige næringsstoffer i matvarer? Iallefall dette brukte jeg:

 

 • 400 g kylling kjøttdeig
 • 4 egg
 • tre skiver med hvitløk
 • tre never med store havregryn
 • litt pepper og salt 

that's it!  

Jeg orket ikke å koke noe ris eller ordne noe typisk middagstilbehør. Så det ble et par runde polarbrød med spinat bare. Enkelt, men veldig godt! :-D 

#mat #matblogg #karbonader #kylling #proteiner #hverdag #trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #næringsstoff #kosthold #fett 
 

Dato.14.02.2017 klokken.19:01 Kategori: Kosthold Kommentarer: 4

Perfekt oppvarming før styrketrening

 • 12.02.2017kl.20:37
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (8 )

 

Heisann! ♥

I det siste så har jeg blitt veldig glad i å varme opp med tre forskjellige øvelser, og ikke bare en type. Jeg bruker totalt 25 minutter på selve oppvarmingsbiten før jeg går over til selve styrkebiten. Det jeg har begynt med, er å gå 5 minutter i trappemaskin. Jeg har elendig kondis når det gjelder trapper, så jeg begynner med 5 minutter for å bare starte et sted. 

 

       
 

Etter 5 minutter med trapper, så går jeg over enten til sykling eller elipse maskin. Der bruker jeg ti minutter ca. med en del tyngde. Der får jeg også opp pulsen! 

 

     

 

Etter disse 10 minuttene, så går jeg over til siste oppvarmings del. Og det er tredemølle. Der jogger jeg i ca. 5 minutter, også går jeg i 5 minutter. Etter 25 minutter, så er jeg klar til selve styrketreningen! 

 

(vet at bildene er ganske dårlige, men jeg har en veldig dårlig mobil som har falt i gulvet flere ganger igjennom tiden jeg har hatt den. osv.. ) 
Oppvarming er noe jeg dessverre ser mange skippe. Det å gå rett på styrketrening uten å varme opp først er ganske tungt. det var et jeg gjorde da jeg var helt nybegynner. Jeg merker det er mye lettere å sette i gang med styrke treningen etter å ha varmet opp først. Det er også noe som er anbefalt! Mindre risiko for treningsskader osv! :-D 

 

Jeg håper alle får en fin uke!

#trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #helse #helseblogg #kosthold #vektnedgang #styrke #styrketrening #puls #kroppen #vekt 

Dato.12.02.2017 klokken.20:37 Kategori: Trening Kommentarer: 8

søndagsskole

 • 12.02.2017kl.16:48
 • Kategori: Hverdag
 • Kommentarer: ( 1 )

 

Heisann! ♥

Da var det søndag, nok en gang. Er det bare meg, eller er det flere som synes tiden flyr? Jeg rekker jo ikke alt jeg ønsker! Selv ikke etter tre dager med fri.. Men sånn er det vel med de aller fleste vil jeg tro.

I dag våknet jeg i 12 tiden. Deilig deilig! Deretter lagde jeg meg stekt egg med varme rundstykker til frokost, mens jeg koste meg med filmen "French kiss".

Etter filmen, har jeg jobbet litt med skole. Ble vel kanskje litt ufokusert til tider, mye mer moro å se hva som skjer på mobilen.. høhø. Men jeg er fornøyd med dagens innsats. Har rettet på noen oppgavetekster jeg synes var litt dårlig. Også har jeg flettet inn en del teori inn i tekstene mine. Så jeg tror det skal bli bra! Så det ble litt søndagsskole i dag, men ikke av den religiøse varianten.. 

Nå skal jeg ned på Pro gym for å svette litt!  Jeg håper alle har hatt en fin helg, og fortsatt får en fin søndag videre! :-D


#hverdag #helg #søndag #skole #student #inspirasjon #motivasjon #trening #treningsblogg #frokost #mat #matblogg #egg #proteiner #progym #film
 

Dato.12.02.2017 klokken.16:48 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

12 ting jeg elsker


 

- Jeg elsker horror filmer! En venninne kveld med pizza og horror film slår alltid an! Jeg elsker for eksempel Conjuring og Insidious filmene! 


 

- Jeg elsker å se reaksjonen til manageren når fotballaget skårer mål! haha, jeg vet ikke hvorfor, men jeg blir alltid så glad når manageren blir glad! Altså den nye treneren til Manchester United viser ikke de sterkeste følelsene, men en reaksjon er en reaksjon. Jeg blir glad uansett! 


 

- Jeg elsker hunder. Say no more. Jeg blir lykkelig av å se hunder, om det så kun er på bilder eller på videoer. Når jeg har en dritt dag, så lysner humøret mitt, dersom noen har tagget meg i hunde bilder eller videoer på facern.  

- Jeg elsker videoer på youtube der folk har filmet at en militærpappa eller mor, kommer hjem fra krigen og skal overraske barna sine. aah! jeg gråter hver gang. Jeg blir så rørt! Amerikanere er flinkere til å vise følelser enn det vi nordmenn gjør.. Der må vi lære! 

 

- Jeg elsker Manchester United. Lag nr. 1! 

 

- Jeg elsker å trene. Den følelsen jeg får etter en hard økt, er ubeskrivelig. Det er kjempe godt å bruke kroppen sin, og se resultater. Styrketrening har gjort masse for meg som er veldig godt! Jeg blir både sterkere, og kroppen strammer seg opp! Win win situasjon.  

- Jeg elsker å lage mat og lage egne oppskrifter. Moro med mat! 

 

- Jeg elsker dokumentarer om andre verdenskrig, kongefamilien og psykiatri. Ikke spør hvorfor.  

 

- Jeg elsker å bo for meg selv. En av fordelene med å være "voksen". 

 

- Jeg elsker å reise! hvem gjør vel ikke det? Jeg rakk to venninneturer i sommer, og det var så koselig! København og Krakow slår aldri feil! Jeg er ikke en person som reiser for å shoppe billigst mulig. Jeg er på reise av kulturens grunner. Jeg elsker å ta bilder av nye steder, og oppleve ting. Shopping gjør jeg dersom jeg er i humør til det. Tro meg, jeg kan virkelig shoppe, men av en eller annen grunn, så var ikke shopping det store i sommer. Da ville jeg egentlig bare ut å farte, men mine shopping glade venninner kunne ikke dy seg. Men jeg forstår den.. :-D  

- Jeg elsker å ta bilder og redigere dem. En av mine hobbyer jeg dessverre ikke har så veldig mye tid til lenger.. Studiene tar veldig mye tid.. :( 

 

- Jeg elsker å sove i nytt sengetøy.. aaah heaven! 

 

Kjenner du deg igjen i noe her? :)

 

#hverdag #inspirasjon #motivasjon #skjønnhet #foto #hobby #personlig #reise #ferie #venner #fotball #trene #treningsblogg #blogg #helg 

Dato.11.02.2017 klokken.18:25 Kategori: Inspirasjon Kommentarer: 4

Protein pannekaker uten pulver

 • 11.02.2017kl.12:51
 • Kategori: Kosthold
 • kommentarer: (2 )

 

Heisann! ♥

 

Det er ingen tvil om at proteiner er en god næringskilde for å oppnå gode resultater i forhold til trening, og en sunnere kropp. Proteiner er det som skal bygge opp muskelmassen i hviletiden etter trening. Og spørsmålet er da, hvor mye proteiner trenger vi egentlig? Får vi for mye proteiner så skiller vi ut disse når vi er på toalettet. Får vi for lite så oppnår vi ikke resultater like raskt. Proteiner er rett og slett veldig bra for oss alle. Og spørsmålet er da, må vi kjøpe proteinpulver for å få i oss nok proteiner i løpet av en dag? nei, det vil jeg påstå at vi ikke trenger. Proteiner finnes i mange forskjellige naturlige matvarer som i melk, egg, kalkun osv. for eksempel. Pulver er dyrt og unødvendig i mine øyne, når vi kan få så mer naturlige og billigere i matbutikkene! 

 

Vil du lage en sunnere helgekos til frokost/lunsj, eller kose deg med noe godt. Lag proteinpannekaker! Da jeg lagde proteinpannekaker for første gang, så ble jeg veldig skeptisk. Jeg trodde det skulle smake dritt, men det er faktisk veldig godt. Nå har jeg laget min egen versjon av proteinpannekake oppskrift som jeg vil dele med dere.  Dette trenger dere:

 

 • Egg
 • Cottage cheese (gjerne mager)
 • Kesam (mager) 
 • store havregryn 
 • protein havregryn 

 

 

 

 

 

Denne bruker jeg for å få i litt mer sødme! en halv te-skje er nok! 

 

 

Jeg bruker litt melk for å gjøre røren litt tynnere! Melk inneholder også en god del proteiner! ;) 

 

 

Dette gjør vi: 

 1. ​Klekk 4 egg i en bolle 
 2. Ta 4 spiseskjeer med cottage cheese opp i bollen
 3. Ta 2 spiseskjeer med kesam opp i bollen
 4. Ta ca. 3 never med store havregryn opp i bollen
 5. Ta ca. 1-2 never med proteinhavregryn opp i bollen
 6. Nå vil jeg anbefale å ta litt melk eller vann, for å få litt tynnere pannekaker! 
 7. også tar vi 1/2 t-skje med sødme opp i bollen. 
 8. Så er røren klar til å svele litt før steking! 
 9. Så steker vi
 10. så spiser vi :-) 

 

jeg fikk 5 pannekaker ut av oppskriften. Pannekakene blir ikke så fine (når jeg lager dem), men i gjengjeld så er de gode :-) 

Deilig lørdags frokost! Perfekt før trening! 
 

#mat #matblogg #proteiner #proteinpannekaker #sunn #kosthold #helg #hverdag #trening #næringskilder #treningsblogg #protein #oppskrift #matoppskrift #vektnedgang #vekt #inspirasjon #motivasjon 

Dato.11.02.2017 klokken.12:51 Kategori: Kosthold Kommentarer: 2

nyklippt

 • 10.02.2017kl.17:27
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (4 )

 

Heisann! ♥ 

Freeeedag! Herregud som jeg har gledet meg til denne fredagen! nettopp fordi jeg har langhelg. Det at jeg har 3 hele dager på å slappe av og gjøre skolearbeid etter mitt tempo, føles godt. Å gjøre skolearbeid etter praksis, er veldig tungt og slitsomt. Det er bedre å kunne arbeide etter å ha sovet ut og fått en rolig start på dagen, enn å stå opp 06.00, og være hjemme i 15.30 tiden for å spise middag, rekke å trene og slappe av. Det funker sjeldent å rekke alt jeg ønsker. Så helgene er fine dager å jobbe på egentlig. 

 

 

I julen så var jeg jo hjemme i Moss for å feire med familien, treffe venner, og jobbe litt. I går kom lønnen jeg hadde gledet meg til, og den brukte jeg delvis i dag. Jeg var hos frisøren og fikk farget bort etterveksten + klipt det slitte. Det var så godt! god service, god hodemassasje, og godt med sunnere hår. Det er vel rundt 6-7 måneder siden sist jeg har vært hos frisøren, så det var godt å gjøre noe med håret igjen! Vi studenter lever på rundt 7,800 i måneden som skal bli brukt til husleie og mat. Så det er ikke mye jeg får brukt til overs.. Så når jeg først får lønn, så må jeg bruke det på det jeg vil! Denne gangen ble det frisørtime. Neste gang blir det nok shopping, høhø.. 

 

 

Det ble litt shopping i dag og, selv om jeg var hos frisøren.. Jeg MÅTTE faktisk kjøpe stekepanne. Den jeg hadde var blitt så dårlig at jeg ikke kunne steke proteinpannekaker uten at de satt seg fast og det så ut som eggerøre i stedet.. Pannen jeg kjøpte sist var fra Nordby sentret i Sverige, så det var kanskje ikke verdens beste kvalitet.. Men jeg var nå på Clas Ohlson og fikk kjøpt en ny panne. Får håpe den er bedre! Gleder meg til å lage proteinpannekaker i morgen! Da kommer jeg med et nytt innlegg ang. oppskrift dere kan lage UTEN proteinpulver! :-D Resultatet i dag. Jeg glemte å ta før-bilder, men sånn ser håret ut akkurat nå da! 

Snart skal jeg en tur ned til Pro gym for å trene litt, også skal jeg på Rema å handle litt til helgen. SÅ skal jeg slappe av resten av kvelden med tv! Det er godt! jeg håper alle får en fin helg! :-D 

 

#hverdag #frisør #hår #skjønnhet #inspirasjon #motivasjon #trening #treningsblogg #helg #fredag #gym #kosthold #mat #matblogg #protein #proteinpannekaker #oppskrift 

Dato.10.02.2017 klokken.17:27 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

God tradisjonell søndag

 • 05.02.2017kl.19:49
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (2 )

 

Heisann! ♥  

Som tradisjon tro liker vi nordmenn å gå søndagsturer. Dette er noe jeg har vært dårlig på en lang periode, da jeg heller har prioritert trening på pro gym. Denne tradisjonen har holdt på i noen generasjoner før oss, og som forhåpentligvis vil fortsette i lang tid fremover..  I dag var det så deilig vær, med sol og god temperatur, så jeg og Marte tok oss en tur ut. Vi tok oss en søndagstur bort til Romsdals museet, og gikk litt rundt og tittet.

Siden det er søndag i dag med disse tradisjonene, så var det mange folk som var ute å gikk. Det er utrolig koselig! Som sagt, så håper jeg dette er en type tradisjon som ikke faller ut. 

Vi avsluttet turen vår på cafe. Der koste vi oss med litt is og vaffel. Veldig, veldig koselig! Dette skal jeg prøve på å fortsette med fremover!

Litt kos med vaffel og solo med sukker er lov en sjelden gang ;) høhø.. Følte meg litt ekstra norsk med både vaffel og solo. 
#helg #tradisjon #kos #søndag #søndagstur #aktiv #aktivitet #gåtur #inspirasjon #motivasjon #mat #matblogg #vaffel #solo #norsk #blogg #helse #helseblogg #sukker #trening #treningsblogg #venner #skjønnhet 
 

Dato.05.02.2017 klokken.19:49 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

På hybelen

 • 04.02.2017kl.17:30
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (2 )

 

Heisann! ♥

Det er så koselig med min lille hybel! Jeg stortrives på mine 17 kvadratmeter. Jeg har mer enn nok!  Det eneste jeg mangler er tv hylle. Foreløbig bruker jeg spisebordet til å ha tv'n jeg låner på. Men det funker bra, bare det at jeg må spise i senga. Men sånn er det! 

Uansett, så har jeg fått ryddet en del, og gjort det hjemmekoselig!  En av fordelene med å bo i blokk, er heis.. ;) altså, jeg skal bruke den minst mulig, men når jeg har vært i butikken etter en treningsøkt og har tunge varer, da bruker jeg heis. Jeg bruker ellers trappa! Jeg bor tross alt bare i 3 etasje. I dag startet jeg dagen med proteinpannekaker til frokost, med modern family i bakgrunn. Etter frokost tok jeg turen til Pro gym for å trene. Etter treningen, dro jeg hjem til min lille hybel, har har slappet av siden. Veldig godt! Snart skal jeg få besøk av en venninne! 

Jeg håper alle får en fin lørdag!

#lørdag #helg #hverdag #hybel #interiør #skjønnhet #pynt #trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon 

Dato.04.02.2017 klokken.17:30 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Nyinnflyttet - Bildedryss

 • 01.02.2017kl.17:25
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (4 )

 

Heisann! 

Dette er det siste innlegget om flyttingmaset, for nå er jeg på plass på campus. Dette er første gang i dag jeg kan sitte å slappe av. Vi har ordnet og styret i hele dag med masse bæring og utpakking osv. Nå er jeg skikkelig sliten, men storfornøyd! Jeg vet hvilke muskler som vil være ømme i morgen ja.. Flyttingen var min trening i dag, det skal jeg love dere! Jeg skal ikke ned på noen treningssenter i dag. Nå er planen å kose meg med middag og tv serie resten av kvelden. Det skal nytes! 

Her kommer det et bildedryss! Mangler bare å rydde ordentlig og sånn, men det tar jeg når jeg får mer energi! Nå er jeg godt sliten! 8 esker + koffert og et par søplesekker.. da blir en sliten!


#trening #treningsblogg #inspirasjon #interiør #motivasjon #hybel #campus #student #leilighet #februar #vinter #selfie #helse #helseblogg #personlig #skjønnhet 

Dato.01.02.2017 klokken.17:25 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4
martheef

22 Moss

Hei! Mitt navn er Marthe, jeg er en 22 år gammel jente fra Moss som for tiden bor i Molde. Jeg er 2 års vernepleierstudent med interesse for helse, kosthold, trening, livsstil, mennesker osv. Bloggen min kommer hovedsaklig til å handle om en sunnere livsstil med kosthold og trening + min vektnedgang!


DesignIna Anjutahits