martheef -

Siste helgen i leiligheten

 • 29.01.2017kl.22:11
 • Kategori: Hverdag
 • Kommentarer: ( 0 )

Heisann!

Da var helgen snart over, og ikke nok med det.. Min siste helg i leiligheten! Fra og med onsdag, så skal jeg bo alene på hybel på campus. Hvordan det blir vet jeg ikke ennå, men jeg er veldig spent! Da jeg flyttet til Molde høsten 2015, så bodde jeg på hybel i et hus med tre andre. Huset var ganske gammelt og muggent, noe utleiere ikke tok ansvar for. Pga. fare for å få helseproblemer + trivsel, så flyttet jeg og venninnen min sammen, som da var denne leiligheten. Det ble ca. 7 måneder i huset før vi kom til denne leiligheten. Også ble det 11 måneder i leiligheten. 

Nå skal jeg få kjenne på det å bo alene, og det tror jeg skal bli kjempe bra. Jeg er en person som trenger alene tid. Når jeg har vært på skolen i noen timer, så er det godt å slappe av alene uten å måtte ta hensyn til andre. Da er det godt å få besøk/besøke når det passer meg! :)
Det skal bli godt å være ferdig med utpakking og vasking osv. på onsdag! Det å komme til ro og orden. Det skal bli godt!  Men uansett, nå er det 3 netter igjen, så da er det å gjøre seg mest mulig ferdig! I mellom tiden er det praksis og trening som står på planen! :-) 

Jeg håper alle har hatt en fin helg, og får en fin uke! Så kommer det flere innlegg senere som ikke handler om flytting.. hehe. 

 

#hverdag #flytting #trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #bilder #svarthvitt #helg #søndag #januar #februar 

 

Dato.29.01.2017 klokken.22:11 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Ro

 • 28.01.2017kl.19:42
 • Kategori: Hverdag
 • Kommentarer: ( 0 )

 

God lørdagskveld! 

Noen ganger så bør vi høre på kroppens signaler om å roe ned tempoet. I den siste uka så har jeg gjort mer enn det jeg egentlig hadde energi til. Og det påvirker meg i grad av at jeg blir fortvilt og vil gjerne få til alt. Men det gjør jeg ikke. Det er ingen tvil om at flyttingen tar mye energi. Det å pakke og  styre med alt som skal skje i prosessen. Alt fra å pakke ned i esker, vaske ut leiligheten, til å pakke ut. Denne flyttingen skjer i grunn på et veldig dårlig tidspunkt, siden vi  er i praksis og har en del skolearbeid. Så flyttingen tar egentlig mye mer energi enn det jeg trodde. Jeg hadde tydeligvis glemt hvordan det var sist. 

Som rutine hadde jeg ført opp at jeg skulle trene etter jeg hadde kommet tilbake til Molde etter praksisdagen. Jeg har fått det til forrige uke og litt denne uka, men på grunn av flytting og stress, så har jeg hatt lite energi til overs. Jeg trente en kort økt på onsdag, men torsdag,fredag og i dag har jeg rett og slett tatt meg fri. Jeg må høre på kroppen. Jeg kjenner at jeg trenger ro, og tid til å senke pulsen. Og i dette øyeblikket så har jeg fått det til. Skuldrene er mer sunket, og jeg klarer å slappe av.


 

Til morgenen i dag så tenkte jeg at jeg skulle ha en lang frokost foran tvn, men i og med jeg måtte til byen igjen for å kjøpe flere esker, så klarte jeg ikke å ha en roen. Jeg spiste opp, gikk for å dusje og sminke meg litt. Også gikk jeg til byen, kjøpte esker, og tok buss hjemover. Når jeg kom hjem begynte jeg med pakkingen igjen, og da steg stressnivået igjen. Stresset over hvordan det skal bli med flytting av tingene mine osv. Slitsomt.. Men nå er nesten alt pakket ned, så nå trenger jeg ikke å tenke på det.  I morgen, da skal jeg nok ha energi til å trene! 

Jeg jobbet litt med skole i går, og jeg tenkte da at jeg ville prioritere en stor ting om gangen. Så jeg tok nedpakking og sånn i dag. Blir litt skole i morgen! Det er viktig å prioritere ting som du vet du kan gjennomføre. Jeg er en person som blir ganske fortvilt hvis jeg planlegger flere ting jeg ønsker å gjennomføre, men ikke får til pga. tidspress. Det kan ødelegge, og gjøre noe med humøret. Så nå stresser jeg ned, og koser meg med tv og god middag! 

#hverdag #stress #psyke #flytte #helse #helseblogg #trening #treningsblogg #kosthold #inspirasjon #motivasjon #personlig #skjønnhet 

Dato.28.01.2017 klokken.19:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

På flyttefot

 • 26.01.2017kl.20:23
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (2 )

 

Heisann! ♥

Det ble 12 tiden, og ikke 14 tiden jeg stod opp i dag. Det er en forbedring! Jeg nevnte jo i går at jeg skulle sove så lenge jeg orket i dag, og til vanlig pleier det å bli 14 tiden. Men i dag stod jeg opp 12, og det er egentlig bra, for da kunne jeg bruke god tid på å gjøre det jeg ville. 

Det har vært så deilig å ha i fri i dag, selv om jeg hadde planer om å kjøpe flytteesker. Jeg har hverken bil eller lappen, så mine valgmuligheter er buss eller føttene. I og med det har vært så deilig vær i dag, med vårfølelse, så gikk jeg til storsentret og kjøpte flytteesker og bobleplast til å beskytte mine knusbare ting. Fra denne leiligheten og til storsentret er et godt stykke. Jeg gikk selvfølgelig snarveiene, men totalt så er det vel rundt 3-4 km. å gå. 

Tilbake så tok jeg selvfølgelig bussen. Orker ikke å drasse på fem flytteesker i 3-4 km. tilbake. Så jeg tok buss hjem, og begynte å pakke. 

De fem eskene har iallefall blitt fylt opp, og jeg har stadig et par ting jeg må pakke i helgen. På lørdag tar jeg meg en ny tur til storsentret, men da trenger jeg ikke fem nye esker ihvertfall. Blir hvertfall 2 esker til. Sånn er det når jeg har en god del ting. Jeg tok med eget kjøkkenustyr, pynt, selvfølgelig klær og ting til badet, så da blir det jo en god del! Jeg har ikke fått rukket å gjøre annet enn å handle esker og pakke i dag. Det har gått i ett for å si det sånn.. Å spise er også noe jeg glemte underveis. Var bare frokost jeg rakk før alt styret. Jeg så på klokken i 18 tiden, og så det var tid for å avslutte ryddingen og pakkingen, og ordne meg noe mat. Først måtte jeg gå ned på Rema 1000 å handle litt mat. I og med jeg fra før var ganske sliten, så kjøpte jeg meg bare noe enkelt. Ble en rett fra fjordland. 

Trening har jeg også lagt til side i dag. Men det blir trening i morgen! 


 

Nå slapper jeg bare av i sengen og ser på en dokumentar serie fra nrk, om schizofreni. Eller bedre sagt; mennesker med den diagnosen. Utrolig bra dokumentar! blir helt oppslukt! Jeg anbefaler den serien på det varmeste, den knuser mange stereotypier og fordommer rundt den diagnosen.. 

I morgen er det praksis i noen timer, så helg! Jeg håper alle får en fin kveld videre!

#hverdag #flytting #flytte #inspirasjon #motivasjon #personlig #helse #helseblogg #trening #treningsblogg #selfie #mat 

Dato.26.01.2017 klokken.20:23 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Burn

 • 25.01.2017kl.21:02
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (2 )

 

Heisann! ♥

I går så stod jeg opp i 10 tiden, fordi jeg skulle på senvakt i praksisen. og da tenkte jeg at jeg skulle varme noen rundstykker som jeg kunne ha med som matpakke. Smartulfen som meg puttet hånden inn i ovnen for å sjekke om rundstykkene var varme nok til at jeg kunne ta ut. Dere vet sånn lyd som kommer når ovnen er klar til å steke noe, altså når det lille runde lyset skrur seg av? Iallefall, hånden min var plassert inne i ovnen da lyden kom.. Noe som gjorde at jeg skvatt, så jeg klarte å heve hånde opp til ett eller annet som gjorde at jeg svidde meg selv. Altså det er kanskje å ta i, men jeg brant meg. Tror jeg må endre strategi for hvordan jeg skal sjekke om rundstykkene er ferdig eller ikke.. Er ikke smart å brenne seg selv sånn.. 

 Skaden ble heldigvis ikke altfor stor. Det ser kanskje ille ut på bildene, men det gjør ikke vondt nå iallefall. Gjorde vondt i noen minutter, men jeg utførte førstehjelp på meg selv og puttet hånden under kaldt vann i et par minutter. Så det gikk bra. Ble nok en 2 grads forbrenning, men det går heldigvis over. Jeg har iallefall nå forstått meg på begrepet "brent barn skyr ilden". høhø. 


 

Ellers så hadde jeg dagvakt i dag, og fått trent og gjort det jeg skulle. I morgen har jeg fri! Eller studiedag som vi pent kaller det. Så da skal jeg sove leeenge! Jeg setter ikke på klokka i morgen for å si det sånn. Da skal jeg sove så lenge jeg orker. Det blir nok 14 tiden igjen, men akkurat nå skjenner jeg at jeg trenger det. Jeg er så trøtt nå for tiden.. Det skal bli godt å våkne opp til lysere tider snart. tror det å stå opp til mørket bidrar til mer trøtthet. + Jeg må jo opp i 6 tiden ca. 3 dager i uka. Når du er et B menneske, så tar det litt tid før du våkner ordentlig. Så jeg går til byen i stedet for å ta buss. Det får meg iallefall til å kvikne opp litt mer! + Fin mulighet for trim.

I tillegg skal jeg til byen i morgen for å kjøpe flytteesker. Vi flytter neste onsdag, så da bør jeg være ferdig pakket til da. Begynner smått å pakke i morgen tenkte jeg!  

 

#hverdag #helse #helseblogg #inspirasjon #motivasjon #skade #brannskade #uhell #ulykke #smart #blogg #trening #treningsblogg #samfunn #skjønnhet #kosthold #mat #matblogg 

Dato.25.01.2017 klokken.21:02 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

10 ting

 • 24.01.2017kl.11:54
 • Kategori: Personlig
 • kommentarer: (2 )

 

Heisann! ♥

 

Her kommer det et innlegg, før jeg må av gårde til praksis. Det ble da et innlegg som de fleste bloggere lager når de ikke har noe annet å skrive om. Så her er 10 ting om meg dere kanskje ikke visste!. 

 

 1. Jeg har telefonskrekk. Jeg fikser ikke å ringe noen jeg ikke kjenner. Jeg sliter også med å ta telefon hvor det er et ukjent nr. på skjermen. Det er et stort ubehag.. Innerst inne vet jeg at det ikke er farlig, men likevel er jeg redd. Ulogisk. Jeg har prøvd å gjøre noe med det, men jeg gav opp etter 1 eller 2 forsøk, haha! 
 2. Jeg elsker dyr. Jeg elsker dyr, men retter mest mot hunder. Når jeg ser en hund alene uten eier så snikklapper jeg, og går raskt vekk som om jeg var en kriminell etterpå. haha vet ikke hvorfor.
   
 3. Jeg har danske aner.  Min far er fra København, noe som gjør meg til en halvt danske. Yes. 
 4. Jeg elsker å se samme film flere ganger. Jeg liker ikke å få slengt i trynet "jeg har sett den 1 gang før, kan vi ikke se en annen". hva er problemet med å se samme film flere ganger? aah.. FORREST GUMP, Tom Hanks, 1994. (c) Paramount Pictures/ Courtesy: Everett Collection.
 5. Jeg savner 90-00 tallet. Jeg savner rett og slett barndommen min. Det var en fantastisk tid, med mer samhold og mer tid til hverandre enn nå. Nå er det så lett å få tak i hverandre uten å se hverandre. Før måtte vi gå til hverandre og ringe på dørene for å høre om vedkommende var hjemme. Jeg savner den gode helge tv underholdningen, filmene osv. Jeg er glad jeg rakk å oppleve et liv før sosiale mediaer som facebook, insta osv. Jeg er glad jeg rakk å oppleve å måtte vente en uke for å se den neste episoden av en serie..
 6. Jeg er 1,62 m høy. Jeg sluttet å vokse som 12 åring, say no more. 
 7. Jeg er originalt blondie. Jeg har farget håret så mange ganger at jeg ikke lenger vet hvordan min egentlige hårfarge ser ut. Jeg har nå landet på brun fargen. Tror det er min farge. 
 8. Jeg hater å lese bøker..  Det er et under at jeg for første gang ønsket meg en bok til jula som var. Boken "fyllik" av Julie Winge, er en bok jeg faktisk har rukket å lese to ganger allerede. Så det er egentlig det største komplementet jeg kan gi noen.. 
 9. Jeg er redd for Ronald Mccdonald (maskot klovnen til Mccdonalds) + maskoter generelt. Jeg er egentlig ikke redd for klovner, men Ronald er et unntak. Maskoter du treffer på danske båten osv.. helt unødvendig. Jeg trekker meg unna. Jeg har aldri likt å ikke kunne se ansiktet på folk foran meg. Hater det.. Ikke sjarmerende eller morsomt. 
 10. Den eneste som får meg til å le så mye at det gjør vondt i magen, er kusina mi. Hver gang jeg og kusina mi snakker sammen på telefon eller når vi treffer hverandre, så får vi en eller annen grunn latterkrampe som kan vare i timesvis (med pauser selvfølgelig). Men ja, kusina mi er den eneste som får meg til å le så mye! 

          

#funfacts #selfie #personlig #skjønnhet #hverdag #samfunn #helse #helseblogg #slankeblogg #inspirasjon #motivasjon #vektnedgang #vekt #trening #treningsblogg 

Dato.24.01.2017 klokken.11:54 Kategori: Personlig Kommentarer: 2

tips mot søtsug-cravings


 

Heisann! 

Da var det søndag nok en gang, og en ny uke er snart i gang. Jeg håper alle har hatt en fin helg! 

Jeg vil gi i dette innlegget et par tips ang. søtsug eller cravings. Jeg har i de to siste dagene vært veldig sulten, selv om jeg ikke hadde noen grunn til å være det. Altså, at det ikke hadde gått så lang tid siden sist inntak. Jeg har spist store porsjoner med frukt i det siste, og det er iallefall bedre enn ren godteri. Men har du i tillegg et søtsug, så vil det være fare for å sprekke. 

Det jeg gjør når jeg har søtsug i den perioden jeg er i nå, så spiser jeg proteinbarer. Jeg har lyst på sjokolade, og da unner jeg meg protein sjokolade. Det er langt mindre sukker i disse barene enn i rene melkesjokolade produktene. Så jeg spiser disse, og det demper suget! disse får du kjøpt på bensinstasjoner eller på treningssentre, koster rundt 30 kr pr. bar. 

Annet tips kan være frukt. For meg så er den store tingen klementiner og røde druer! Dette er godt, sunnere, og søtt. Demper det verste suget.

Annet tips, er å drikke 1-2 glass med vann. Det skal også kunne dempe den verste cravingsen eller suget. + tygge tyggis og pusse tenner, minimerer også sjansen for å overspise eller kjøpe varer du ikke skal. Håper dette kan være til hjelp! 


Håper også alle får en fin uke!

#mat #matblogg #proteiner #frukt #cravings #blogg #slanking #slankeblogg #inspirasjon #motivasjon #helse #helseblogg #trening #treningsblogg 

Dato.22.01.2017 klokken.20:02 Kategori: Inspirasjon Kommentarer: 5

Trening kurerer gruff

 • 21.01.2017kl.18:49
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (4 )

 

Heisann! 

I de siste dagene som har vært, så har jeg surmulet og syntes virkelig synd på meg selv. Det som fikk meg til å bli mest irritert, var gårdagens veiing. Men som sagt, så vet jeg nå hvorfor det ble som det ble. Jeg er i den kvinnelige uka av måneden, og da skjer det noe med både kropp og humør.

I går så hadde jeg to økter. En på formiddagen og en på kvelden. Det trengte jeg! På formiddagen trente jeg ben, rumpe og lår. På kvelden så trente jeg rygg, bryst og armer. Veldig godt for humøret. Jeg kjente meg bedre etterpå. 

I dag har jeg og vært en tur å trent. Jeg våknet opp i dritt humør, så da var det bare å ta bena fatt og trene bort gruffet. Alt blir mye bedre etter en hard treningsøkt. Det er så godt å få brukt kroppen! 
Etter trening, så har jeg sløvet i senga og fulgt med på Man-united kampen mot Stoke. Nå er jeg i gang med middagen. Kyllingfilet med ris og kyllingsaus. Så blir det film utover kvelden. Det er deilig! :-D 

 

Håper alle får en fin lørdag, og koser dere masse!

#trening #treningsblogg #kosthold #mat #fotball #manchesterunited #matblogg #helse #helseblogg #blogg #helg #hverdag #vinter #lørdag #skjønnhet #selfie 
 

Dato.21.01.2017 klokken.18:49 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

I dag

 • 21.01.2017kl.12:02
 • Kategori: Personlig
 • kommentarer: (3 )

Heisann!

I dag er humøret en god del lettere enn det den var i går.. Hvem skulle tro at 300 gram + skulle være verdens undergang? altså, jeg hadde trent godt igjennom hele uken, jeg hadde spist magert og bra med proteiner, og jeg har generelt vært mer aktiv. Det er klart at jeg forventet vektnedgang. Men jeg skjønner at kvinnekroppen er annerledes bygd. Når vi får menstruasjon, så får vi mer vann i kroppen. Det kvitter vi fort oss med når uka er ferdig. Så det vil si at vi legger i grunn ikke på oss i fett. Det lagres ikke som fettvev. Det er bare vann. 

Jeg har tatt en læring ut av dette, vekt skal ikke være så betydningsfull når jeg ser at kroppen uansett er i endring. I går klarte jeg ikke å se noen forskjell fra 24 kilo siden og nå. I dag er det lettere. Det har en god del med dagsform, humør, og holdninger å gjøre. I går var alt på bånn, kun fordi jeg hadde gått opp 300 gram.. Helt utrolig.. Men neste uke, da vet jeg at de gode vektresultatene kommer, men jeg skal være fornøyd med det jeg hittil har oppnådd, og jeg fortsatt kan oppnå. f.eks. når det gjelder trening, så løfter jeg tunge vekter. Benpress for eksempel. Før så var 60 kilo det maksimale jeg klarer. I dag løfter jeg 180 kg med bena. Altså 20 kg x 4 på høyre og venstre side, + 20 kg stang. Det er jo en presentasjon ut ifra at jeg presser meg selv. Det viktigste er at jeg trives med dette, og det gjør jeg! Er kjempe gøy :-) 

Jeg håper alle får en fin lørdag! 

#helse #livsstil #helseblogg #kosthold #trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #slanking #vekt #vektnedgang #styrketrening

Dato.21.01.2017 klokken.12:02 Kategori: Personlig Kommentarer: 3

Lav selvfølelse dagen

 • 20.01.2017kl.22:07
 • Kategori: Personlig
 • kommentarer: (6 )

 

Heisann! ♥

Da var det helg igjen for de aller fleste, og godt er det! Jeg sov til 11 i dag, spiste en god frokost, gikk på skolen og kopierte ut noen ark, også gikk jeg å trente.

Da jeg veide meg for 6 dager siden, så hadde jeg gått ned 1,3 kilo. I dag når jeg veide meg, så hadde jeg gått opp 300 gram. Jeg vet for å være ærlig ikke hva det skyldes. Jeg spiser regelmessig, drikker bra med væske, spiser ikke godteri, er flink med fettinnhold, riktig type mengde med karbohydrater osv. Det at jeg hadde gått opp 300 gram, ødela nesten dagen min. Jeg vet at jeg ikke kommer til å gå ned hver eneste uke, men å gå opp i vekt.. det skjønner jeg ikke. Det kan hende at jeg har gått opp i muskelmasse, noe jeg håper på. Eller, så kunne det være pga. menstruasjon. Ved menstruasjon er det vanlig å gå opp 2-3 kilo i vannmasse. Jeg merker at kroppen gjør seg klar til menstruasjonsuka, og da håper jeg det er grunnen til de 300 grammene ekstra..

Når det gjelder selvtilliten, så er den på bånn akkurat nå. Jeg har på 1 år gått ned 24 kilo. Jeg har hittil i Januar gått ned 2,2 kilo. Jeg vet jeg ikke skal grave meg helt ned, men jeg blir så gretten når jeg vet at jeg har gjort alt riktig. Jeg vet og at jeg har en kropp som legger fort på seg, men kom igjen.. hva skjer?  Jeg håper virkelig at det er muskelmasse jeg har gått opp, eller at det er menstruasjon som er på vei som gjør dette med kroppen min. Men men.. 

 

 24 kilo skiller disse bildene. Jeg er i så dritthumør at jeg ikke klarer å se forskjell.. Dette ødela selvtilliten i dag. I morgen er det nok mye bedre.. men åååh! Jeg vet jeg sipper som en shitunge akkurat nå, men det hadde vært så mye bedre om vekta bare hadde stått stille.. !


#hverdag #helse #helg #helseblogg #kosthold #mat #matblogg #vektnedgang #vekt #trening #livsstil #treningsblogg #blogg #vinter #overvekt #slanking #slankeblogg #inspirasjon #motivasjon #skjønnhet 
 

Dato.20.01.2017 klokken.22:07 Kategori: Personlig Kommentarer: 6

Langhelg

 • 19.01.2017kl.19:11
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (5 )

 

Heisann!

Yes, da var det endelig langhelg! Nå har jeg tre dager hvor jeg slipper å pendle. Det skal bli så godt det! Helgen skal brukes til noe skolearbeid, men også ting jeg har lyst til. Trening får jeg til uansett. 


 

I de neste tre dagene får jeg også brukt mine B-menneske egenskaper. Sove lenger! høhø.. Men jeg har satt en grense på klokken 11 nå. Søndagen som var så våknet jeg i 14.00 tiden.. Det var da jeg skjønte hvor mye tid jeg hadde kastet bort på å sove. Men 11 er en bra tid det og, særlig for en som har stått opp 05.45 de siste dagene. Det skal nytes ;-) 

Ellers så skal jeg innom skolen i morgen og kopiere ut noen ark. Så skal jeg ned å trene en tur, og gå i butikken før jeg går hjemover. Dagen skal iallefall brukes til akkurat hva jeg vil i morgen, så det skal virkelig nytes. 

Håper alle får en fin helg! :)

#trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #helse #helseblogg #kosthold #hverdag #helg #kosthold 

Dato.19.01.2017 klokken.19:11 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Lange dager

 • 18.01.2017kl.18:12
 • Kategori: Hverdag
 • Kommentarer: ( 1 )

 

Heisann!

Da har jeg endelig plassert rompa mi i senga mi, og skal ha resten av kvelden med akkurat det jeg vil. Jeg skal nå slappe av med film og middag. Det blir godt, etter en lang dag i praksis. Altså dagene blir jo lengre nå som jeg pendler, men det går overraskende bra! Det tar 20 min med hurtigbåt, og 40 min ca. med ferge. Hurtigbåten slutter å gå i 18 tiden, så om jeg skal ta kveldsvakt, så må jeg ta ferge. 

I dag var det lite kult å ta båt over fjorden, for i dag var det heftig med bølger. Jeg tror jeg har litt bølge abstinenser. Sitter å gynger litt ennå.. haha! Jeg er i grunn ikke så glad i å ta båt. Jeg blir fort sjøsyk. Det kan skyldes tidligere erfaringer med lange båtturer til Danmark hvor jeg flere ganger har opplevd store bølger, som gjorde at jeg ble ganske sjøsyk og kastet opp. Det verste er at du ikke har kontroll. Du kan liksom ikke gå av båten fordi du blir dårlig. Du må bare finne en måte å takle det på. Men båtturen over fjorden er på 20 min bare, så det skal jeg nok takle! 

Etter praksisen i dag, så tok jeg bussen til pro gym. Jeg tok meg en times trening med biceps, triceps og bryst. Varmet først opp på elipse maskin i 15 min. Det var veldig godt å få trent i dag! Det fikk jeg ikke i går, da jeg hadde kveldsvakt. Jeg kunne ha stått opp tidligere for å rekke trening, men jeg er et B menneske. Det er grunnen.. ;) haha! 

 

Jeg håper dere har hatt en fin dag!#hverdag #helse #helseblogg #trening #treningsblogg #kosthold #inspirasjon #motivasjon #pendle #skole #høgskole #selfie #sjøsyk #syk 

Dato.18.01.2017 klokken.18:12 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Grovere mat produkter

 • 16.01.2017kl.18:21
 • Kategori: Kosthold
 • kommentarer: (3 )

 

Heisann! 

En leser spurte meg om jeg kunne fortelle hva slags matprodukter som vi kan få i grovere versjon. Og det kommer i dette innlegget. Grov vs. fin. 

I butikken så finnes det flere produkter enn vi tror som er en grovere vri. Det er alt av brød til lasagne plater. Dette er sunnere vri, men enkelte produkter inneholder likevel nok kcal. Selv om det er sunnere, så skal en uansett tenke porsjon, men dette er iallefall en liten liste som jeg kom på over grove produkter. Finnes helt sikkert mer, men husker ikke alt!

 Dette får du i grovere versjoner:

 • Brød, alt fra 45 % grovt til 100 % grovt.
 • rundstykker
 • tacolomper 
 • pølsebrød
 • pizzabund
 • mel
 • hamburgerbrød
 • lasagne plater
 • makaroni
 • pasta 
 • nudler
 • spagetti 
 • speltlompe i stedet for vanlig lompe.
 • frokostblanding

osv. Men skal du ha det aller sunneste, så må du nesten lage det selv. Altså, hamburgerbrød for eksempel, det inneholder rundt 300 kcal (den fine). Brød og rundstykker er også noe man lett kan lage. Det er bare å søke opp på google etter oppskrifter på grove rundstykker eller brød, så dukker det opp. Jeg har fått en oppskrift på protein rundstykker av tanta mi jeg tenkte jeg skulle prøve snart. Og da kan jeg kanskje legge ut den! 

#mat #helse #helseblogg #kosthold #diett #fullkorn #matblogg #vektnedgang #inspirasjon #motivasjon #måltid #skjønnhet #livsstil #blogg 

Dato.16.01.2017 klokken.18:21 Kategori: Kosthold Kommentarer: 3

Tips til å komme i gang med vektnedgang, del 2


Det 8 bud: Ha oversikt over din vektnedgang:

Det er ikke alle som ønsker å veie seg fordi tallet kan virke skremmende. Men jeg anbefaler på det sterkeste å ha en startvekt å forholde seg til. Vei deg kun for å ha oversikt hva du har veid på ditt største. Og ha deg et mål. Om 4- 6 måneder så bør du veie deg igjen, for å ja.. ha oversikt. 

Jeg veier meg selv hver uke, nettopp fordi jeg ønsker det. Jeg blir mer motivert når jeg ser vekten som den er. Andre blir mer motivert av å måle seg med målebånd, og det er helt greit. Hvis det å måle seg er bedre enn å veie seg, så gjør det! Det er mye bedre enn å unngå alt av vekt og målebånd osv!  det er kjempe viktig å se resultater under veien! for da vet du om du er på riktig spor eller om du må endre noe. viktig viktig! 

Å ta bilder kan også være en metode! Hvis både vekt og målebånd er uaktuelt for deg.. Ta bilder! Ta bilde hver måned! Det anbefaler iallefall jeg :)

 

Det 9 bud: Finn din riktige måte å gå ned i vekt på:

For livsvarig vektnedgang så vil jeg anbefale å spise mest mulig "vanlig" mat du får på butikken, og ikke livsstilsbutikker. Hvis du for eksempel har gått ned en god del vekt pga. pulvershakes som da har kcal kontroll på kanskje 220 pr. drikk. Også skal du plutselig spise vanlig mat igjen, da går du fort opp igjen! Jeg anbefaler at du leser deg litt opp på næringskilder og hva som er best for kroppen din. Å snakke med lege er også lurt. Legen din kan sikkert komme med masse fine tips i forhold til riktig mengde av mat osv. men det er egentlig noe du også må finne ut av selv. Leger kan komme med masse råd og tips, men det er til slutt du som må finne den riktige metoden. 

Dra på kostholds kurs, gå inn på nettsider for å få tips, kjøp blader med tips til oppskrifter på middager osv, se filmer på youtube osv. det er mange forskjellige steder du kan finne inspirasjon fra! 

Dette er jo noe som skal vare livet ut ikke sant, det å ha en sunnere kroppsvekt. Da anbefaler jeg å finne en livsstil som du kan leve med. Noe som gjør at du ikke går opp i vekt igjen, men har en stabil vekt. Og det er jo som jeg har skrevet i del 1, det å få i seg mer grove og lettere produkter.  

Det 10 bud: Gjør forskjell på helg og hverdag:

For min del så har jeg kuttet ut alt av godteri, kjeks, kaker og produkter med rene sukkerarter. Jeg trenger ikke sjokolade for å kose meg lenger. Jeg synes det er gøy å lage mat, og jeg synes det er godt å spise det etterpå. Når jeg finner sunn oppskrift som protein pannekaker for eksempel, så lager jeg det til helgekos. Protein pannekaker er både sunt, og godt for treningen. Jeg har også blitt veldig glad i iskaffe. Altså de vanlige iskaffe begrene inneholder en del sukker, men det finnes også lettere versjoner. Iskaffe zero har jeg begynt å drikke. Det kan jeg kose meg med i stedet for sjokolade! 

Godteri er noe ALLE bør begrense. Ikke bare overvektige, men alle. Av en eller annen grunn, så skal liksom sukker være det vi skal forbinde med kos. Altså belønningssystem. Vår hjerne har et belønningsystem som oppfatter dette sukkeret nettopp som en belønning. Og derfor så blir det vanskelig å kvitte seg med sukker når vi vet vi skal kose oss, nettopp helger. Men det finnes naturlig sukker som også kan funke. Vi kan bruke fruktsukker. Lag deg en fruktsalat med frukten du liker. Hvis du kan begynne å kose deg med den, så vil hjernen etterhvert også ta til seg det signalet. Og da vil rent fabrikant sukker ikke ha så stor påvirkning. 

Frukt er en mye mer sunnere versjon av dagens kos. Men likevel skal frukt også begrenses. Banan for eksempel skal man ikke spise mer enn 1 av i løpet av en dag. Det inneholder både fruktsukker og karbohydrat. En banan er kjempe bra å få i seg før eller etter treningsøkt. Men mer enn den trenger vi ikke. Når du skal lage fruktsalat, så kutt bananen i flere små biter for å få "flere". Skal du lage en stor fruktsalat til flere mennesker så tar du selvfølgelig etter hvor mange som skal ha. 1-3 bananer vil isåfall være mer enn nok til en familie. 

 

 

Det 11 bud: Beveg deg nok i løpet av dagen!

Dette kan jeg ikke gjenta nok, men 30 min i løpet av dagen med aktivitet, er kjempe lite. Som nevnt i forrige innlegg, så skrev jeg at legekontorer i dette landet har en plakat på venterommet hvor det står at 30 minutter daglig aktivitet er nok. Hvis du skal ned i vekt, så er 30 min kjempe lite. Det er ikke nok for å komme seg ned i vekt. 30 min med økt puls hver dag, er kjempe bra. Men 30 min med aktivitet kan være så mye. Det kan være det å hente posten, kaste søppel, gå til naboen osv. det som ikke krever økt hjertefrekvens. 

Om du skal ned i vekt, så anbefaler jeg deg å bli glad i å bruke kroppen. Det er ingen utvei dessverre. Jeg sier ikke at du skal melde deg på treningssenter, for det må du så absolutt ikke. Det finnes mange metoder som får hjertet ditt til å pumpe litt raskere. Du kan gjøre treningsøvelser hjemme også kan du bruke naturen. Gå tur, gå turer der det er bakker, finn steder det er trapper, finn en skog du kan begynne å øke pulsen ennå mer på. Begynn å gå enda raskere eller småjogg. Et par minutter med lettjogg er kjempe bra. Intervall jogging og løping er egentlig det jeg vil anbefale til nybegynnere. Jeg gjør også det når jeg er på tredemølla på pro gym. Jeg løper 2-3 minutter, også går jeg i 5 minutter før neste løping. Å starte rett på med løpeturer og joggeturer, er knall tungt! Begynn med intervall, så blir det lettere etterhvert. 

Styrketrening er noe alle kan få til uansett treningssenter eller ikke. Er du hjemme, så kan du bruke bøker eller store brusflasker med vann i, som vekter. Du kan også kjøpe egne vekter å ha hjemme. Nå som det har kommet masse snø flere steder i landet, så kan måking av snø også være en fin metode for styrketrening av overkropp. Når du måker snø, så bruker du både over og underarm muskler, + du kanskje strammer magen i det du skal kaste vekk snøen? Det er kjempe bra iallefall! 


Jeg håper dette har vært noe til hjelp! Trenger dere flere råd så er det bare å skrive kommentar, eller om du heller ønsker å skrive privat til meg. Jeg har en mail du kan bruke, dersom det er noe du lurer på! marthe-frederiksen@hotmail.com


#helse #helseblogg #kosthold #trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #vektnedgang #slanking #hverdag #helg #kos #aktivitet #skjønnhet #livsstil #mat #matblogg #næringskilder #vektnedgang #vekt #veiing #slankeblogg 

Dato.15.01.2017 klokken.16:08 Kategori: Inspirasjon Kommentarer: 3

Tips til å komme i gang med vektnedgang, del 1

 • 15.01.2017kl.14:30
 • Kategori: Kosthold
 • kommentarer: (3 )

 

Heisann! 

Til dere som ikke har lest eller vært borte i bloggen min, så handler altså denne bloggen om kosthold, trening og vektnedgang. Jeg er selv i den prosessen hvor jeg skal ned i vekt. Jeg har en vei igjen å gå, men jeg har allerede gått ned 24 kilo. Så jeg vet hva jeg snakker om! 

 

 

 • Det 1 bud: Hold blodsukkeret ditt stabilt! 

- Når det gjelder blodsukkeret vårt, så skal det holdes mest mulig stabilt i løpet av dagen. For mye svingninger kan føre til akutt sult og hunger, som kan føre til overspising eller for mye inntak av raske karbohydrater, mye mettet fett og sukker som igjen får blodsukkeret ditt til å falle raskt igjen etter inntaket. Når du spiser raske karbohydrater som i fine produkter som loff for eksempel, så kjenner du ikke at mettheten holder så lenge. Derfor blir du mer fristet til å spise mer, selv om det kanskje ikke har gått mer enn en 60 min etter inntak. 

- For mye svingninger i blodsukkeret kan også føre til hodepine. Som vil si at du kan ha fått høyt eller lavt blodtrykk. Spiser du mye fine produkter i løpet av dagen så vil det skje svingninger. Du kan se for deg en berg og dalbane, opp og ned. 

- Når du holder blodsukkeret ditt stabilt, så kommer det mange gevinster med. Du kan holde fokus lenger, og du kan kjenne at kroppen er "glad", du kan kjenne at du ikke har behov for cravings eller overspising. 

For å holde blodsukkeret ditt stabilt, så anbefaler jeg å spise grove produkter. Grovt brød til frokost for eksempel, gjør at kroppen settes i gang i rolig tempo. Langsomme karbohydrater fører til stabilt B.s. Jeg anbefaler å passe tiden i forhold til neste måltid. Kroppen din vil merke når tiden er inne for et neste måltid, men noen ganger kan det ta litt lengre tid. 3 timer mellom måltidene er anbefalt. 

 

 • Det 2 bud: Spis nok i løpet av dagen! 

Mange tror det å skippe måltid får en til å gå ned raskere.. nope. Ikke for overvektige. Når det gjelder for lite energi, så vil kroppen ta det den allerede har som reserve, fettvev og muskler. Men igjen, spiser du mer enn det du får brukt (forbrent)  i løpet av dagen (energioverskudd), så vil fettvevet lagres i kroppen din.

Det er viktig med frokost. Det er viktig med lunsj. Det er viktig med middag. Om du får til mellommåltid mellom lunsj og middag, så er det kjempe bra. Hvis du trener, så er det viktig at du får i deg noe 2-3 timer før økta. 

Og ikke glem, drikk nok! Det er viktig å drikke til alle måltider, men også ved siden av. Vann er kjempe kjedelig, men veldig godt som tørste drikke. Zer'oh er et saft merke med masse smaker, som ikke inneholder sukker.Den er til å anbefale! Da får vannet litt mer smak! 

 • Det 3 bud: Se på middagstallerkenen. 

Denne tallerkenen er for å begrense inntaket av karbohydrater med stivelse. Ris, pasta, potet inneholder stivelse. Grønnsaker inneholder også karbohydrater, men uten stivelse. Fettinntaket du finner i fisk,kylling og kjøtt avdelingen skal også begrenses. Men det går jo an å lage kompromiss. Hvis du vil ha mer fisk f.eks. så kan du jo ta to laksefileter +fylle resten av tallerkenen med grønnsaker. Da trenger du ikke ris, pasta eller poteter. Som sagt, det er karbohydrater i grønnsaker! Det betyr ikke at du er på skikkelig lavkarbo kur..  

 • Det 4 bud: Tenk om du er fysisk eller psykisk sulten.

Du spiste et måltid for 1 time siden, men du vil ha mer. Er du egentlig sulten, eller er det psykisk? Du har sikkert hørt dette før..ta deg et stort glass vann. Vent i 5 minutter før du gjør noe. Kjenner du fortsatt sult? 

Psykisk sult kan lure seg innpå i forhold til vanlig sult. Det fører ofte til dumme valg som vi angrer på etterpå. Ofte er det lurt å skifte fokus. Gjør noe du liker. Hvorfor er mat egentlig så viktig? du kan spise senere. Det er ikke farlig å kjenne på litt sult! 

 

 • Det 5 bud: Minimer sukkerinntaket.

Som overvektige så er man i risikosone for diverse livsstilsykdommer. Sukker er et næringsstoff som bidrar til diabetes type II. Folk med diabetes skal generelt ha lite sukker. Har du diabetes og spiser eller drikker mye som inneholder masse sukker, så kan du få hyperglykemi (veldig høyt blodsukker som vil kreve legemiddel behandling som insulin) 

Finn produkter som inneholder lettere versjoner. F.eks. liker du cola, kan du gå over til cola zero?  Du trenger ikke å være helt avholds for å gå ned i vekt, men minimer! Velg deg 1 dag i uka du kan kose deg. Men begrens!  

 

 • Det 6 bud: Sett deg delmål og hovedmål. 

Delmålet kan være å gå ned i vekt for å kjøpe deg klær i mindre størrelser. Hovedmålet er at du får kjøpt klær i mindre strl. Sett deg generelt realistiske mål som du vet at du klarer. Det er ikke realistisk å sette opp "å gå ned 50-70 kilo på 1 år". Det betyr ikke at du ikke klarer det, men skuffelsen blir større om du ikke klarer det målet. Se på det som et bonus! 

 

 • Det 7 bud: Beveg deg nok. 

Å være inaktiv fører også til diverse livsstilsykdommer. Det er ikke bare maten som ødelegger, men også det å ikke være aktiv. Igjen, sett deg mål. Kan du begynne å gå/sykle til jobb? Kan du gå i trapper i stedet for å ta heis? Kan du begynne å gå turer?

På legekontorer over alt så er det plakat hengende på venterommet, hvor det står at det er anbefalt å være aktiv minst 30 min i løpet av dagen. Tenk hvor lite det egentlig er når du tenker deg om. Vi har 24 timer i døgnet. Hvis du er aktiv 30 minutter av dem, så har du 23 timer og 30 min du ikke er aktiv. altså å være aktiv betyr ikke at du må trene. Men det å gå i stedet for å kjøre, eller vaske huset for eksempel. Alt er bedre enn å være inaktiv!  

 

Flere tips kommer i neste innlegg. 

 

 

#trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #helse #helseblogg #hverdag #kosthold #mat #næringsstoff #sykdom #overvekt #fedme #vektnedgang #vekt 

Dato.15.01.2017 klokken.14:30 Kategori: Kosthold Kommentarer: 3

Lørdagen fra A til Å

 • 14.01.2017kl.20:12
 • Kategori: Kosthold
 • kommentarer: (4 )

 

Dagen i dag startet i 13 tiden. Jeg er veldig glad i å sove lenge, så det utnyttet jeg i dag. Etter hver fikk jeg lagd meg frokost. Det ble stekt egg, grove rundstykker og spinat. Dette er både godt, og veldig bra som måltid før trening. Egg inneholder blant annet proteiner, som bidrar til å øke muskelmassen ved hvilefasen etter trening. Grove rundstykker og spinat inneholder blant annet karbohydrater som er godt for selve treningsøkten. Det bidrar og til stabilt blodsukker, og det grove gjør at blodsukkeret ikke synker like fort som fine produkter som f.eks. loff gjør. Fettet fra stekesmøret bidrar og til forbrenning under trening. Fett og karbohydrater er altså det jeg skal kvitte meg med under trening, som også blir kalt for forbrenning. Etter ca. 40 minutters hvile etter måltidet, så tok jeg på meg skoene og gikk ned til Pro gym. Dessverre så har det kommet masse snø nå som selvfølgelig gjør veiene glatte. Jeg er generelt lite glad i vinter når det ikke har noe med jul å gjøre, og nå som jula er over, så er snø for meg helt unødvendig. Vil ha vår jeg nå. 

I dag så trente jeg lår og ben. Jeg varmet opp 15 minutter på sykkel, også brukte jeg 30 min på styrkeapparatene. Det er godt å være tilbake etter 6 dager.. Jeg har virkelig ikke vært i form denne uka, så det er sykt godt å kunne bruke kroppen sin igjen! Etter treningen så veide jeg meg. Og det ble et fint resultat, tross min alkohol drikking i går som jeg vet inneholder masse sukker. Jeg har på 11 dager, gått ned 2,5 kilo. Jeg gikk ned 1,2 kilo forrige fredag, og 1,3 kg denne uka. Det er så gøy! 

Etter treningen så måtte jeg en tur på butikken å handle inn til tacoen i kveld. Jeg glemte selvfølgelig osten, men det merket jeg egentlig ikke da jeg spiste. Egentlig kan jeg begynne å droppe osten. Det er bare mer fett som ikke MÅ med i tacoen. Er selvfølgelig godt, men i og med jeg ikke merket så stor forskjell, så har jeg kanskje ikke behov for det da. Jeg er egentlig i grove produkter modus. Men taco lefsene, de liker jeg best fine. Jeg liker ikke den grove varianten, så jeg unnet meg selv den fine versjonen. 

Til lørdagskos, så har jeg laget fruktsalat med mager vanilje kesam. Godt og søtt med naturlig fruktsukker. Jeg brukte 1 banan, en del røde druer og to klementiner. 


Cocktail glasset er for at det skal se mer fristende ut! Å bytte ut sjokolade/potetgull med fruktsalat og mager kesam er til å anbefale de som ønsker å oppnå vektnedgang eller generelt spise mindre av den type "kos! :)

#helse #helseblogg #kosthold #ernæring #mat #næringsstoffer #mat #matblogg #vektnedgang #vekt #trening #treningsblogg #inspirasjon #motivasjon #diett #livsstil #skjønnhet #vinter #blogg #hverdag #helg #gym #progym 
 

Dato.14.01.2017 klokken.20:12 Kategori: Kosthold Kommentarer: 4

Kvelden i bilder fra mobilen

 • 14.01.2017kl.13:07
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (5 )

 

Heisann!

Kvelden i går var vanvittig koselig sammen med gode folk! Jeg og to andre møttes på Egon for å spise litt middag, og ta et par drinker. Etter noen timer på Egon, så tok vi oss en spontan tur til studentbaren på høgskolen for å fortsette kvelden. Vi tok oss noen drinker og spilte litt Alias. Jeg pleier veldig sjeldent å spille spill, men det var morsomt! Alias har jeg heller ikke spilt før, men det er faktisk noe jeg kunne tenkt meg å ha selv. Jeg likte det spillet! 


Middagen min, Kyllingbryst filet m/ris og stekte grønnsaker + BBQ saus og hvit saus greier. Veldig godt!


Cider & vann er et must


 

Det var veldig god stemning, og jeg storkoste meg! 1 tiden så vasset jeg meg hjemover i snøen. Heldigvis var det bare 5 minutter å gå, men i ny og tung snø så tok det vel 10 min når jeg tenker meg om.. Snø er fint å se på, men ikke praktisk for de som ikke har lappen eller bil.. 

 


#helg #hverdag #mat #matblogg #inspirasjon #venner #motivasjon #helse #helseblogg #kosthold #trening #treningsblogg #selfie #spill 

Dato.14.01.2017 klokken.13:07 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Soverom på stua

 • 13.01.2017kl.16:28
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (5 )

 

Heisann♥

Jeg har kanskje ikke fortalt på denne bloggen at jeg skal flytte snart? Jeg har siden mars 2016 bodd i en privat leilighet sammen med en venninne. Men nå flytter vi til campus, til våre egne hybler. Jeg har stortrives veldig her i denne leiligheten, men det skal bli veldig godt å få mer tid alene (da det er grunnen til jeg ønsket å flytte). 

I disse flyttefot dagene, så har vi selvfølgelig måtte selge møblene vi ikke trenger lenger. Hyblene på campus er møblerte, så da trenger vi ikke å ha med annet enn kjøkkenutstyr, egne private ting osv. Vi fikk solgt sofa og salongbord på onsdag, så nå har jeg ingenting å sitte på annet enn senga mi. Så den har vi flyttet ut i stuen. Så nå er soverommet mitt i stua. Og her skal jeg sove fram til 1 februar. 

I dag har jeg vært ute i noen timer. Jeg har fått ordnet meg ferge/busskort til praksisperioden, også har jeg vært på amfi roseby og handlet litt klær. Til jul fikk jeg blant annet et gavekort på 300 kr til amfi, så det passet veldig bra for en student på budsjett! Men nå er det mye fint ute. Var så mye jeg ville kjøpe.. Blant annet treningstøy. Men det får jeg heller ønske meg til bursdag, eller bruke lønningspengene mine i februar på det. jaja. Men nå er jeg tilbake i leiligheten og slapper litt av med Olsenbanden før jeg skal ut med venninner på resturant. #fredag #hverdag #helg #helse #helseblogg #inspirasjon #motivasjon #tv #stue #student 
 

Dato.13.01.2017 klokken.16:28 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Det er lov å være stolt

 • 12.01.2017kl.22:27
 • Kategori: Trening
 • kommentarer: (5 )

 

Hvis det er en ting vi nordmenn er mestre på, så er det å ikke være stolt nok av seg selv. Janteloven sier at vi ikke skal være bedre enn andre, tenke høyt om oss selv osv. Greit nok vi ikke skal være altfor cocky, men vi må seriøst kvitte oss med janteloven. Det kommer ikke noe positivt ut av det. Bare en bekreftelse på at vi ikke skal føle oss best i noe. 

Jeg for eksempel, sliter med å føle at det jeg gjør, faktisk er bra. Jeg tar det på en måte som en selvfølge at det går bra. Men det er jo ikke det. Jeg har valgt bevisst at jeg ikke ønsker å leve et liv med dårlig helse. Januar 2016 bestemte jeg meg for å ta et ordentlig tak. Jeg har gått ned over 20 kilo, og jobber hardt for å fortsette den veien. Det kreves mye for å ikke sprekke, og gå tilbake til gamle vaner. Men da er det viktig å lage nye vaner som er levbart. 

I dag for eksempel, tok jeg på en jakke jeg brukte da jeg var på mitt største. Den gang var den nesten for trang. Nå er den alt for stor. Og det er en seier! Nå må jeg bare fortsette de gode vanene jeg har laget meg, og oppnå resultater. 

Hittil er jeg ganske fornøyd, selv om jeg fortsatt har en lang vei igjen å gå. Men jeg er nærmere målet nå enn det jeg var før. Det er godt å kjenne på!

                                                          

                                                                                             før: 

                                                                 Nå: (dårlig kamera effekt på mobilen..)


#helse #helseblogg #trening #vektnedgang #vekt #kilo #overvekt #inspirasjon #kosthold #blogg #trening #treningsblogg #mat #matblogg #motivasjon

Dato.12.01.2017 klokken.22:27 Kategori: Trening Kommentarer: 5

Nytt design

 • 11.01.2017kl.19:05
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (2 )

 

Heisann! ♥

Da har jeg ordnet meg et nytt bloggdesign. Jeg har tatt gratis designet fra Inaanjuta sin blogg.  Jeg synes dette designet var ganske fint, enkelt og ikke for mye. Headeren er ganske kjedelig, men den skal jeg gjøre om etter hvert! 

Ellers går dagene i senga med masse tv serier. Jeg har vært sengeliggende siden lørdagskveld, og det passer veldig dårlig nå. Vi skal snart ut i 10 ukers praksis, og det er flere ting jeg ønsker å gjøre innen den tid. Vi skal faktisk ut i praksis på mandag.. Så da har jeg 4 dager på å bli frisk. Tror jeg skal klare å bli i god nok form iallefall! Stemmen er iallefall mer tilbake nå enn det den var i går. Men kroppen er fortsatt veldig slapp, så jeg får ha noen dager til på meg. 

 

Jeg håper alle har hatt en fin onsdag hittil! 


#hverdag #design #blogg #helse #helseblogg #inspirasjon #motivasjon #syk #influensa #vinter
 

Dato.11.01.2017 klokken.19:05 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

sykdom i hus

 • 09.01.2017kl.14:21
 • Kategori: Hverdag
 • kommentarer: (2 )

 

Heisann!

Nå begynner jeg å bli lei denne forkjølelsen! Jeg har en veldig vond hals, og kroppstemperaturen stiger og synker i ett. Det er veldig slitsomt, og veldig ubehagelig. Forkjølelsen startet vel rundt fredagen tror jeg. Også har stemmen min bare forsvunnet med tiden. I dag så har jeg nesten ikke stemme igjen. hakkete og mye surkling fra brystet. Dette er med andre ord en kraftig forkjølelse. Så jeg holder meg inne og unna trening. 

På lørdag hadde jeg også vondt hals, men almen tilstanden var ellers grei. Jeg dro på trening, men etter to styrkeapparater, så sa kroppen god natt. Nå skulle kroppen hjem å legge seg. Da kjente jeg at nok var nok. Jeg hadde nok overanstrengt meg, og forskøvet sykdomsforløpet i raskere tempo. 

Lite matlyst har også fulgt med. Det eneste jeg får i meg er frukt, kjeks,te og litt middag. Så da spiser og drikker jeg det! Det viktigste er å få i seg næring og la kroppen få sin hvile. Det er jo høy sesong for forkjølelse nå, så nå er det ekstra viktig med god håndhygiene osv. Det smitter mye raskere enn vi tror! Forkjølelse, influensa, magesjau osv. Er vanvittig smittsomt. det skal lite til for få det, hvis du er sløv med håndvask osv. Derfor er det viktig å bruke små ekstra sekunder på å tenke på hygiene og smittefare! For min del ble jeg nok smittet via treningssentret eller roomien min, haha! Hun ble nemlig syk før meg :).

Hvordan går det på deres kanter?

 

#helse #helseblogg #kosthold #syk #forkjølelse #sykdom #vinter #blogg #januar #kjeks #mat #inspirasjon 
 

Dato.09.01.2017 klokken.14:21 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Når ting ikke går som det skal

 • 05.01.2017kl.18:31
 • Kategori: Hverdag
 • Kommentarer: ( 1 )

Heisann!

Tror jeg er verdens verste blogger. Plutselig glemmer jeg at jeg har en blogg, og det går dager mellom hvert innlegg. Uansett så er jeg nå i Molde etter to ukers juleferie. Hjemreisen tilbake til Molde gikk ikke så bra som det skulle..

 Mandag 2 januar var jeg klar for å ta flyet til studentbyen min. Lite viste jeg at det måtte utsettes en dag. Da jeg satt på flyet, og flyet var på vei til å lande, så kom piloten på høytalleren, "på grunn av dårlig vær, så må vi vente litt med landingen". Så vi fløy rundt i kanskje 40 min, før de prøvde å lande på nytt. "På grunn av snøbyger og vind, så kan vi ikke lande i kveld. osv osv. Vi må tilbake til Oslo". Når ting ikke går som det skal, ja da kommer den indre uro.

 

På flyplassen etter landningen, begynte jeg å surre. Jeg fulgte etter de som hadde vært på det samme flyet, men plutselig mistet jeg oversikten. Jeg var i en eller annen grunn på vei til ankomsthallen. Men så var det ingen andre som var på vei dit.. så jeg snudde. Da så jeg en lang kø til SAS informasjons skranken, så jeg stilte meg bak der jeg og.

Da det endelig var min tur til å få informasjon, så fikk jeg ny billett. Billetten var egentlig til klokken 08 til kristiansund. deretter skulle jeg få buss til Molde der ifra. Men Marthe i stress sa at jeg ville ta direkte fly til Molde. første fly gikk ikke før 15.50, men det var greit for meg.  Jeg fikk hotellrom og alt, men så ville jeg tilbake til Moss. Jeg var veldig sliten og anspent, og klarte ikke å tenke klart. Det kom sikkert mye rart ut av meg vil jeg tro.

På vei mot utgangen ringte jeg mamma og begynte å gråte. hehe. Mamma fikk roet meg ned, og jeg fikk hodet litt klarere. På SAS skranken ved bagasjen så spurte jeg om hvor bagasjen min var, for den var ikke på rullebåndet. Jeg fikk beskjed om at den var i Molde. De hadde fått den dit før flyet mitt. jaja.. Da måtte jeg ha en plan B eller C.. Damen hjalp meg ved å gi meg overnattings bag med t-shorte i min strl og produkter til stell på badet. Jeg fikk stellebaggen, og gikk til hotellet for å stille meg i kø. Av merkelig grunn så klarte jeg ikke å stå der mer enn 20 minutter før jeg fikk et nytt panikk øyeblikk. Jeg visste at det skulle gå en buss mot Fredrikstad og Moss. Så jeg gikk ut av køen og løp til bussen. Betalte 190 kr, og satt meg. Jeg satt der i 5 minutter før jeg var på vei til hotellet igjen. Herregud. Jeg ville ikke ta buss i 90 min til moss igjen, + 90 min tilbake dagen etter. Så jeg satte mine ben ut av bussen.

På vei til hotellet så gikk jeg over veien som om det var fotgjengerfelt. Biler kom, og jeg skjønte ikke at jeg hadde gått midt i veien, for i mine øyne var det bare hotellet jeg så. Sånn kan skje ved stress! Da jeg kom til hotellet fikk jeg rom, og jeg måtte først på rommet før jeg måtte ut igjen for å kjøpe lader til mobilen. 600 kr ca. på mobil lader... fy faen. Ikke verdt det. For laderen min lå jo i baggasjen. Typisk meg! Etter å ha handlet lader og sjokolade for å roe ned nervene og kose meg litt på hotellet etter en anspent og stressende situasjon, så fikk jeg lagt meg i hotell sengen og sett på tv. 

Dagen etter fikk flyet heldigvis landet. Ellers hadde det kanskje skjedd om igjen! haha! uff!  

#hverdag #samfunn #stress #panikk #psykisk #helse #psykiskhelse #ferie #jul #skjønnhet #trening 

 

Dato.05.01.2017 klokken.18:31 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

mål for 2017

 • 01.01.2017kl.19:35
 • Kategori: Kosthold
 • kommentarer: (2 )

 

Hei og godt nytt år til dere alle! Da var vi kommet til 2017. 

 

Som de aller fleste, så har jeg også nytt års forsetter. Jeg skal fortsette den harde jobben mot en bedre helse og livskvalitet. Jeg skal fortsette å trene og spise meg ned i vekt og i bedre form. Jeg har laget en liste punktvis i forhold til hva jeg skal forholde meg til fremover, slik at det blir en slags oppskrift jeg skal følge. Det er realistiske mål jeg setter meg. Det er for å ta det slik jeg vet det fungerer. Det fungerte i fjor.

 

Her er noen punkter jeg skal følge i forhold til kosthold: 

 • Null godteri, kjeks, kaker osv. + brus med sukker fra og med 2 januar-juni. ca. 
 • Null kantinemat på skolen. Lage matpakke hver dag. 
 • Spise regelmessig
 • Spise grove og magre produkter. Fine produkter som loff osv. skal unngås. Til og med helger. 
 • Spise fisk 1-2 ganger i uka
 • Bli flinkere til å spise grønnsaker 
 • Fortsette med mat som inneholder mer protein. 
 • Drikke mer vann 
 • Drikke mindre iskaffe som da inneholder masse sukker.
 • Unngå rene sukkerprodukter. 

Her er noen punkter i forhold til trening:

 • Jeg skal trene 6 dager i uken
 • Jeg skal holde 1 dag fri. For å la kroppen hvile. 
 • Jeg skal alltid varme opp i 15 min før styrketreningen. 
 • Bli flinkere til å lage fast program i forhold til øvelser.

 

Har dere noen mål for dette året? :)

#trening #treningsblogg #blogg #helse #kosthold #mat #matblogg #livsstil #kroppen #helseblogg #inspirasjon #motivasjon #skjønnhet

Dato.01.01.2017 klokken.19:35 Kategori: Kosthold Kommentarer: 2
martheef

22 Moss

Hei! Mitt navn er Marthe, jeg er en 22 år gammel jente fra Moss som for tiden bor i Molde. Jeg er 2 års vernepleierstudent med interesse for helse, kosthold, trening, livsstil, mennesker osv. Bloggen min kommer hovedsaklig til å handle om en sunnere livsstil med kosthold og trening + min vektnedgang!


DesignIna Anjutahits