hits

På det tyngste

På mitt aller tyngste, strevde jeg med å ha det bra. Jeg godtok aldri meg selv for den jeg var, og jeg følte en skikkelig skam. Jeg følte andre sine blikk kunne følge meg overalt, og jeg følte at de dømte meg. Livsgnisten var i ferd med å slukne, og det var skikkelig vanskelig å være meg. Jeg strevde med å se det positive i meg selv, og hva jeg kunne få til. Jeg hadde rett og slett ikke troa på meg selv. Jeg hadde jo selvfølgelig mine dager hvor ting var greit og jeg hadde det relativt godt med meg selv, men det var alltid et eller annet i tankene mine som ikke tillot meg å ha det bra altfor lenge. Alltid kom det dager hvor jeg ikke ville opp fra senga. Å gå ut i offentligheten ble etterhvert vanskelig.

 

Bildene viser hvor sykelig overvektig jeg var på mitt aller tyngste. Jeg var i risikosonen for diverse livsstilssykdommer som så og si betyr en tidlig død dersom jeg ikke hadde endret mine vaner. Hadde jeg dagen i dag fortsatt hatt den samme livsstilen, så hadde jeg nok ikke orket å fullført utdanningen. Hvem vet hvor jeg hadde vært.. Altså det er brutalt å nevne døden, men dette er faktisk en livsstil som jeg kunne ha endt livet mitt med. Jeg fikk beskjed fra legen en gang at jeg hadde høyt kolestrol.. Og høyt kolestrol i ung alder skal ikke være vanlig. Altså dette er realistisk å tenke, det er mange som har spist seg i hjel i løpet av disse årene på jorda. Det er stadig vekk flere som pådrar seg livsstilsykdommer som kunne ha vært unngått. Det er meg selv jeg kunne takke dersom jeg var en av dem som fikk pådratt meg en sykdom pga. fedmen. Det er ikke andre enn meg selv jeg kunne ha blitt sint på dersom jeg hadde blitt syk. Det er ofte fristende og tenke at andre har gjort at det ble sånn, men til syvende og sist så er det du som velger. Du tar valget, ingen kjøper maten for deg og stapper det i deg. Dette gjelder meg og. Jeg valgte å overspise til jeg ble sykelig overvektig. Jeg ville selvfølgelig ikke bli så stor. Jeg våknet ikke en morgen og tenkte at jeg ville bli sykelig overvektig.. Det tror jeg det er få som tenker. Men jeg tok et valg, i stedet for å få hjelp, så valgte jeg maten. 

Men som jeg har skrevet før i flere innlegg, så endret jeg mine vaner og livsstil da jeg flyttet til Molde høsten 2015. Jeg begynte å trene den høsten, og tidlig i 2016, kuttet jeg ut alt av sukker, og raste ned i vekt. Jeg har hatt mange oppturer og nedturer i løpet av vektnedgang prosessen. Jeg er langt ifra nærme målet mitt, men jeg er mye nærmere enn jeg var på disse bildene. Jeg har hatt flere uker hvor jeg ikke har vært så veldig streng med meg selv når det gjelder kosthold. Jeg har tillatt meg selv mer enn jeg burde, men til gjengjeld så har jeg trent knall hardt. Jeg er i en veldig god form om dagen, men nå er det altså kostholdet jeg må stramme innpå igjen. Jeg vil altså ikke ende opp med å gå tilbake til den verste tiden i livet mitt. Jeg unner virkelig ingen å bli så stor som jeg ble.. Men her er noen bilder som viser hvordan jeg ser ut om dagen:

 

 

Før og etter: 

 

Om det er ønskelig fra nye eller gamle lesere, så kan jeg lage et nytt innlegg om endringen av livsstil? 

 

 

#fedme #overvekt #sykelig #mat #matblogg #kosthold #diett #livsstil #helse #helseblogg #inspirasjon #vektnedgang #vekt #trening #treningsblogg #motivasjon #sukker #psykisk #psykiskhelse #fitness #gym #kroppen #sykdom 

 

3 kommentarer

treningsparet

13.11.2017 kl.13:06

Wow, bra jobba! Virkelig! :) Inspirerende å se at du har klart å snu og hva du har fått til hittil. Skriv gjerne om livsstilsendringen, hadde vært spennende å lese :)

martheef

13.11.2017 kl.14:47

treningsparet: Tusen takk! :) ja men da gjør jeg det!

Cecilie

14.11.2017 kl.19:44

You go girl!

Skriv en ny kommentar

martheef

martheef

23, Moss

Hei! Dette er en blogg som vil handle om min vektnedgang, kosthold & trening, og diverse andre områder som inspirerer meg. Jeg håper dere finner bloggen interessant og vil følge meg på veien! :-D

Kategorier

Arkiv