hits

studentlivet

Heisann! ♥

 

 

Jeg husker at det var noen som ønsket at jeg skulle fortelle litt om studentlivet, og det kan jeg selvfølgelig gjøre! Å være student er noe av det beste jeg har opplevd! Men også noe av det mest utfordrende.. Jeg er opprinnelig fra Moss, men flyttet opp til Molde høsten 2015 for å studere vernepleie. Jeg er nå ferdig med to år, og her dermed ett år tilbake. Først bodde jeg i et kollektiv med tre andre studenter som jeg ikke kjente fra før. Men jeg hadde en stor fordel, for hun ene jeg skulle bo med, skulle også studere vernepleie. Vi ble ganske fort kjent med hverandre med hjelp av fadderuken. Høgskoler og universiteter har alltid fadderuke, uken før selve undervisningene starter. Det er for at studenter skal bli kjent med hverandre, og få hjelp til å orientere seg på skolen. Å melde seg opp som fadderbarn er noe jeg vil anbefale alle nye studenter! Det er der du kan knytte bånd med folk! I fadderuken er det ikke bare drikking, men også diverse aktiviteter som rebus, quiz, konserter, osv. veldig gøy! 

  

Min første hybel... 
 

 

I 2015 så visste jeg absolutt ikke hva jeg gikk til. Jeg var veldig sjenert, hadde hjemmelengsel og ville bare hjem. Jeg hadde mange telefonsamtaler med de hjemme om at jeg ikke ville være i Molde lengre. Men etter noen uker på høgskolen, så ombestemte jeg meg. I Molde vil jeg nemlig bli! Grunnen til dette var at vi ble delt opp i basisgrupper. Vi har noe som heter mappekrav, som da er eksamensoppgaver. Vi hadde totalt 8, hvor 4 av dem var gruppeinnleverings oppgaver. Derfor ble vi delt opp i basisgrupper. Basisgruppen var helt fantastisk. Vi hadde en kjempe god kjemi alle mann, og vi hadde flere fester hvor vi ble enda bedre kjent. Etterhvert ble det kino og mye kos. Jeg og hun jeg bodde med ble etterhvert ganske nærme hverandre. Vi ble rett og slett som søstre! Igjennom hele skoleåret så hjalp vi hverandre med vanskelige oppgaver, og hvordan vi skulle formulere setninger osv. Vi var en stor støtte for hverandre, og fortsatt er. Etterhvert så ble vi dritt lei av å bo i kollektiv, så vi bestemte oss for å flytte sammen. Vi fant oss en fin leilighet nærmere skolen, og vi stortrivdes! 
 

Selve høgskolen med alle oppgavene, undervisningene og eksamenene kom vi oss igjennom. Det har vært vanskelig, men også veldig spennende! Vi har hatt mange spennende temaer som har gjort studiene spennende. Det har vært vanskelig, det har det. I løpet av de to studieårene så har vi hatt fire praksiser. På første studieår så hadde vi først en uke med observasjonspraksis. Også hadde vi 7 uker praksis på skole/barnehage. På andre året så hadde vi 7 ukers praksis på sykehjem, også 10 ukers praksis i boliger med utviklingshemming. Det vil si at vi har hatt veldig mye praksis! Praksisene har vært kjempe spennende og læringsrike. Det er umulig å kjede seg, nok å gjøre på de ukene skal jeg love dere! Men jeg sitter igjen med mange gode minner og erfaringer! 

 


 

I 2015 så begynte jeg som tidligere nevnt, å trene på pro gym. Etterhvert fikk jeg med roomien min med dit, så vi begynte å trene sammen. Dagene som student blir som regel rutinepreget. Først skole, så middag, så trening, så avslapping, osv. Men fordelen er også at vi får en del studiedager (undervisningsfrie dager), hvor vi skal bruke dagen selvstendig. Jeg kan ærlig innrømme at jeg har brukt mange av de dagene på å ha fri fra studiet, haha.. Jeg så på det som en fridag, men egentlig så var det ikke det. Det var dager som skulle bli satt opp for at vi kunne lese og skrive selvstendig. Jeg gjorde jo selvfølgelig det og, men jeg tok meg litt mer fri enn jeg burde.. MEN igjen, jeg kom meg igjennom det!! 

 

Det er mange fordeler med å være student, særlig i andre områder enn hjemkommunen. Jeg flyttet jo fra østfold til Møre og Romsdal, og det har vært helt fantastisk. Jeg stortrives! Men ja, fordelen er at du lærer å leve på egenhånd. Det er liksom ikke bare å dra hjem for en helg for å dra på en fest dine venner arrangerer. Men de vennene du får i studietiden, de blir en viktig støtterolle i den tiden du er hjemmeifra. Jeg har blitt veldig glad i mange der oppe, og mange som jeg kommer til å ha kontakt med videre. Fordelen ellers er at vi får også mye studentrabatter, særlig ved kollektiv transport som fly, tog osv. Når jeg skulle hjem til sommerferien så betalte jeg bare 499 for flybilletten. Ganske bra! 

Høgskolen
 

Nå i vår så bestemte jeg og venninnen min for at vi ville bo hver for oss på campus. Vi bor bare tre dører fra hverandre, så vi ser hverandre veldig ofte likevel, men forskjellen er at vi har vårt eget sted. Hvis vi ønsker å være alene, så sier vi bare at det ikke passer å finne på noe, også er det greit. Jeg elsker å bo på campus! Det er veldig bra miljø, og veldig fine hybler + noen få meter fra skolen. Jeg har nå bodd på tre forskjellige steder mens jeg har studert, så nå håper jeg at campus er det siste stedet jeg bor på. Slitsomt med å flytte! Vi flyttet midt i praksisperioden, så det var veldig dårlig tidspunkt, men vi fikk det til! I og med foreldrene mine bor så langt unna så kunne jo ikke de hjelpe med flyttingen, men faren til venninnen min hjalp oss begge, og det var så vanvittig snilt! 

 

 


 

Som student så finner vi veldig fort ut av at det er veldig begrenset med økonomi...... Pengene går i husleie, vaskeri, busskort, mat og drikke, treningsstudio og mobil abbonement. Jeg har aldri penger til overs for å si det sånn. Så jeg anbefaler på det sterkeste å tenke sparing, og bruke handlelister for å slippe mange småhandlinger i uka. Det er der jeg har tapt pengene mine...Jeg tenker at jeg ikke er den eneste studenten som har opplevd dette? Jeg får heldigvis støtte hjemme ifra, og en moralpreken etterpå. hehe. Til høsten så blir det tiltak for min pengebruk. Jeg er så flink på å kjøpe mye unødvendig tull.. Da skal jeg forhåpentligvis skjerpe meg... haha, jeg håper. Men fra spøk til alvor, vi får ikke mye penger, så det er vi bare nødt til å forholde oss til. Vi kan ikke drive å gå i kantina hele tiden eller kjøpe mer enn vi trenger.. Da går vi virkelig i minus, og det er ikke gøy! Jeg har vært så heldig å ha hatt en sparekonto som jeg brukte mye når det ikke var så mye igjen. Men ja, skal nå forsøke å skjerpe meg. ;) 

 

 

 

Jeg anbefaler på det sterkeste å flytte lengre bort fra kommunen og kanskje fylket ditt. Det er verdt det, tro meg! Du kommer fort i kontakt med andre, også får du avstand fra familien. Du flyr med dine egne vinger med andre ord. Det er da du må lære deg å bli voksen og selvstendig. Lære av dine egne feil osv. Jeg har nevnt litt om alt føler jeg, men er det noe mer dere lurer på rundt studentlivet? bare å spørre :) 

 

 

Skal noen av dere studere til høsten? oog, andre studenter som er flinke på å bruke opp pengene? (håper det ikke bare er meg... )

 

 

 

#student #studie #samfunn #miljø #helse #helseblogg #inspirasjon #motivasjon #skole #utdanning #høgskole #venner #hverdag #trening #treningsblogg #livsstil #skjønnhet 

5 kommentarer

Kjerstin

04.06.2017 kl.23:44

Spennende å høre at du studere vernepleie. Studerer det sjølv i oslo, og har flytter fra kvinnherad på vestlandet. Så veit korleis det føles å bu langt vekke fra familie. Trur ikkje du er den einaste som slit med penger heller. Sliter med det sjølv også. Ukesmeny trur eg er smart, og eg prøver å få det inn som ein vane sjølv.

martheef

04.06.2017 kl.23:45

Kjerstin: Vi får dessverre lite studiestøtte synes jeg.. Men jeg har hørt rykter om at vi får 160 kr mer eller noe? bedre enn ingenting iallefall! Hvilket år skal du på til høsten? :)

elisebr

05.06.2017 kl.11:07

Så spennende og fint innlegg! :) Ønsker deg en fin dag :)

Kjerstin

05.06.2017 kl.16:27

Trur vi får nærmere 8000kr til høsten. Er alt for lite. Begynner egentleg på 3 året til høsten, men skal ha permisjon frå oktober for å ta opp ein eksamen eg har strøke to ganger på.

martheef

05.06.2017 kl.17:20

Kjerstin: ja 8000 er lite.. Du får ha masse lykke til! :)

Skriv en ny kommentar

martheef

martheef

23, Moss

Hei! Dette er en blogg som vil handle om min vektnedgang, kosthold & trening, og diverse andre områder som inspirerer meg. Jeg håper dere finner bloggen interessant og vil følge meg på veien! :-D

Kategorier

Arkiv