hits

"gå ned 10 kilo før ferien"

Flere nettaviser har flere artikler som dreier seg om helse & kosthold, inkludert vektnedgang i stort fokus. Jeg ønsker å si litt kort om nettopp denne frasen "gå ned 10 kilo før ferien". Jeg har ikke lest artikkelen fordi jeg ikke har tilgang (pga. abonnement), så jeg skal trå forsiktig i forhold til uttalelse. Men for å begynne et sted, 10 kilo før sommerferien er veldig hardt og veldig vanskelig først og fremst. 10 kilo er veldig mye på noen uker. Dersom man ikke får til å gå ned de 10 kiloene, så er det fort gjort å bli skuffet og lei seg over å ikke ha klart det store målet. Vektnedgang skal i grunn handle om en livstilsendring som skal vare, og ikke bare før ferien.. Å gå ned i vekt er noe du må gjøre for deg selv, ikke fordi du føler et press. Jeg har erfart at ved å føle press, så gir det en motsatt effekt. Jeg har jojo slanket meg i mange år. Det er først i denne alderen av 23 år jeg har en stabil vektnedgang. Grunnen til det, er fordi jeg setter små mål om gangen, jeg er bevisst på mine matinntak og trening, og jeg blir kjempe fornøyd for de grammene jeg går ned. Det viktigste er at du finner din måte å gå ned i vekt på, og vite hvorfor du gjør det.

 

Bloggen min er mest rettet mot sykelig overvekt som fedme. Jeg ønsker å motivere flere som er/har vært i samme situasjon som meg til å gå ned i en sunnere vekt. Høsten 2015 startet jeg på treningssenter for fult med fedme grad 3. Jeg var 31 kilo tyngre, men jeg var målbevisst. Jeg hadde og har fortsatt et drømmemål jeg vil nå, men jeg bruker ikke sommeren for eksempel på å SKULLE gå ned 10 kilo.. Jeg setter ikke så store mål av gangen, det er for meg demotiverende. Det er mange som ønsker hjelp til å gå ned i vekt, og da vil jeg anbefale fastlege, ernæringsfysiolog, poliklinikk for overvektige, osv. I stedet for å bruke artikler fra avisene. Det er ikke alt som er troverdig, og selv om flere av de største avisene i landet publiserer slike artikler, så betyr det ikke at det er troverdig. Vi må være kritiske til hva vi leser, og bli kjent med oss selv og hva vi kan utføre. Det er viktig å finne din indre motivasjon som kan vare livet ut. Det går ikke å gå ned 50 kilo på et år, og gå tilbake til sin gamle livsstil. Da raser du opp igjen alt det du hadde jobbet for, også står du ved startstreken igjen.. Vær så snill å vær kritisk til slike artikler som "gå ned 10 kilo før.... ditt og datt". Dette er noe som skal vare livet ut og ikke bare før ferie! 

 

Jeg vil også minne på at vekten er ikke alt, og det definerer ikke deg som person! Vekten kan si noe om vår helsetilstand. Mange får sykdommer relatert til fedmeproblematikken, som diabetes type II for eksempel, og det er også noe man heldigvis kan kvitte seg med, via vektnedgang! Vi er flotte nok som vi er, normalvektig som overvektig, eller undervektig. Vi er alle mennesker med behov og følelser, og det må vi minne hverandre på! 

 

#helse #helseblogg #trening #treningsblogg #diett #slanking #slankeblogg #livsstil #overvekt #fedme #inspirasjon #motivasjon 

2 kommentarer

Marius treningsfreak

30.05.2017 kl.16:51

Du har selvfølgelig helt rett. Jeg hater den type "clickbait"-artikler som får folk til å:

1. Kjøpe et abonnement de egentlig ikke trenger på en dårlig nettavis, eller

2. Faktisk lese aritkkelen i den tro av at de kan gå ned 10 kilo på et par måneder.

Avisene burde ha et samfunnsansvar og vite at det selvfølgelig ikke er mulig å ekstrem-slanke seg på bare noen få måneder. Blir sint.

martheef

30.05.2017 kl.17:19

Marius treningsfreak: Ikke sant! Fullstendig enig i det du sier!

Skriv en ny kommentar

martheef

martheef

23, Moss

Hei! Dette er en blogg som vil handle om min vektnedgang, kosthold & trening, og diverse andre områder som inspirerer meg. Jeg håper dere finner bloggen interessant og vil følge meg på veien! :-D

Kategorier

Arkiv