hits

Evig XL

Heisann! ♥

 

Når du har vært overvektig helt siden du var liten, så blir man vant til å lete etter de større kles strl på butikken. Et tidspunkt i livet blir du så stor at zizzi er en av butikkene du kan finne nye klær i. Til å med på zizzi måtte du kjøpe XL. Altså en av de største strl du finner. Skammen du har over å prøve klær som er i stor strl men ikke passer, den er ubeskrivelig vond. Jeg unner virkelig ingen den følelsen. Å stå på prøverommet å prøve klær, er egentlig noe av det verste jeg tidligere har opplevd. Flere speil som bekreftet det jeg fryktet. Jeg var stor, og den kjolen var ikke fin på meg. Det er snart jul, og da har man på seg kjole. Hva gjør jeg? 

 

En av de verste tingene med å bli så stor at du må kjøpe de største strl i butikken, det er skammen. Det er selvforakt og selvhat som kommer etter shoppingrunden. For mange var shopping en stor glede, masse nytt som hadde kommet i flere butikker. For meg var shopping et rent helvete. Rett og slett fordi jeg så masse jeg ikke kunne få. På et tidspunkt så var jeg så lei, at jeg ikke så på de fine klærne lengre, for det var det jeg aldri ville få, ikke sant.. Jeg vil innrømme at jeg følte meg som en dame på 40 år, på et tidspunkt. Klærne på zizzi og Kappahl var ikke alltid lagd "hipt". Det var for det meste dameklær. Det var også en faktor til jeg følte så mye selvforakt. 

 

Når jeg kom til Molde høsten 2015, så var jeg fortsatt på mitt største. Jeg fant ut at Molde hadde zizzi, og lykkelig ble jeg som kunne handle klær i min strl her, tross utvalget.. Det ble noen shoppingrunder på zizzi og kappahl. Men en dag så ble jeg ordentlig lei. Jeg vil aldri gå på zizzi igjen. Det var av mange grunner. Det skyldtes også tidligere nevnt, dårlig utvalg til unge damer. Men det var også noe med hun ene som jobbet der. En ekkel dame (som også ikke er så slank), drev å gjettet seg frem til mine strl og sa at enkelte klesplagg ville ikke være noe fint på meg, UTEN at jeg bad om noen som helst råd. Jeg kommer inn, smiler høflig, og vil titte alene. Jeg har en mamma hjemme som har hjulpet meg opp igjennom årene, hadde jeg ville ha hjelp så hadde jeg bedt om det. Jeg trengte ikke å stadig få bekreftelse på at det plagget ikke blir fint på kroppen.. Men kanskje var det nettopp det jeg trengte å høre. Kanskje var hun en av grunnene til min endret livsstil ?

 

Jeg har gått ned 30 kilo, jeg kan nå gå i de fleste butikker å finne noe. Jeg har virkelig kommet langt, og det var fordi JEG måtte endre om noe som gjorde at jeg følte det slik som jeg gjorde. H&M osv. Selger normale strl, de kunne ikke noe for at jeg ikke fant noe.. Men likevel, utvalget burde ha vært bedre, med tanke på store strl. MEN for å lage et poeng ut av innlegget, vi er mye mer enn en strl. Vi er verdifulle og fine som vi er. Ingen skal ta det i fra oss! Om du er lykkelig, så skal ingen be deg om å gjøre om din livsstil, for du kjenner deg selv best. Du vet selv når du er klar for å evt. endre livsstil. Å være overvektig (fedme) er av helsemessige årsaker farlig. Men det skal jeg ikke gå inn på i dette innlegget, men jeg vil bare si det at, alle fortjener å shine. Alle bør føle seg fin, hvertfall 1 gang om dagen. Mitt råd er, tenk 1 positiv ting om deg selv hver dag. Og tro på det, ikke minst. Om du ikke tar til deg dine egene positive tilbakemeldinger, hvordan skal du ta til deg andre sine bemerkelser? Jeg har fått masse skryt i mange år uten at jeg tok det til meg.. Det er veldig negativt, både for deg og for personen som gir. For da frister det kanskje ikke for personen neste gang å gi deg noe skryt.. Vær snill mot deg selv! DU ER VERDT DET!!♥

   #hverdag #psykisk #psykiskhelse #trening #treningsblogg #inspirasjon #kosthold #motivasjon #slanking #diett #livsstil #skjønnhet #mote #klær #velvære #mat #matblogg #fedme #overvekt
 

8 kommentarer

Grethe

15.05.2017 kl.14:36

Så utrolig bra skrevet! <3 Kom nettopp over bloggen din, og bare måtte legge igjen en kommentar! For dette kjenner meg veldig godt igjen i. Den skammen man kjenner på er virkelig helt forferdelig. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har irritert meg grønn over at BikBok ikke har større størrelser enn L.

Stå på videre og masse lykke til! <3 :-)

martheef

15.05.2017 kl.16:26

Grethe: tusen takk! <3 ja ikke sant! Det er kjempe irriterende!!

Kjerstin

15.05.2017 kl.16:17

Så sykt bra skrevet. Du er sykt innspirerende, og har gjort meg til å endre på innstillingen om å gå ned i vekt. Det er ikkje lett å finne store nok størrelser, det kan eg bekrefte.

martheef

15.05.2017 kl.16:27

Kjerstin: Tusen takk! utrolig hyggelig med så fin kommentar!! Det er faktisk sant, det er vanskelig.. Dessverre.. Men jeg heier på deg! dette klarer du! klarer jeg det, klarer hvertfall du det!!

siri

15.05.2017 kl.20:19

Eg vet AKKORATT hvordan det der er. Hatt det sånn eg og i mange år. Så godt å lese et så bra innlegg om akkoratt hva eg følte. Fantastisk!!! Ikke får eg rare blikk eller kommentarer. Å det er faktisk gøy å prøve klær som faktisk passer meg. Eg er som alle andre å føler meg fantastisk når eg passer klærne, å blir ikke så furten om eg ikke passer de:D Husk du er fin som du er!! <3<3<3

martheef

15.05.2017 kl.20:44

siri: HERLIG! sånn skal det være :D Det unner jeg deg!! tusen takk, snille deg! <3

Zebbelino

26.05.2017 kl.08:28

30 kg = tretti melkekartonger

30 kg = 300 brødskiver (basert på 100grams grovbrødskive)

30 kg = en stk standard dalmatiner

30kg = tro tredjedeler av en toalett

30kg = en tredjedel av en kenguru

30kg = en geit

30kg = en dråpeformede el-bilen lagd av NTNU studenter

30kg = en pupp av Annie Hawkins-Turner (som har verdens største pupper)

Kort sagt, 30kg er supert! Bra gjort!!!

martheef

26.05.2017 kl.10:59

Zebbelino: Tusen hjertelig takk!! setter veldig pris på kommentaren, så tusen takk! :)

Skriv en ny kommentar

martheef

martheef

23, Moss

Hei! Dette er en blogg som vil handle om min vektnedgang, kosthold & trening, og diverse andre områder som inspirerer meg. Jeg håper dere finner bloggen interessant og vil følge meg på veien! :-D

Kategorier

Arkiv