hits

mat med samvittighet?

 

Heisann! ♥ 

 

 

En blogg jeg leser fast er "Konatil", og i et innlegg så hadde hun fått en kommentar ang. samvittighet rundt mat. Det er faktisk noe jeg er fullstendig enig i. Dere kan lese innlegget her for å henge med på hva jeg skriver om her. 

 

 

Hvorfor skal mat være noe vi skal ha god eller dårlig samvittighet for? Jeg har og skrevet flere innlegg hvor jeg har brukt frasen "god samvittighet" eller "dårlig samvittighet". Jeg føler jeg må bli mer bevisst på hva jeg skriver i forhold til mat, vaner & livsstil. Jeg vil ikke påvirke evt. unge lesere til å tenke at mat er fy og noe man skal tjene seg god samvittighet til. Jeg er under vektreduksjon og skal ha færre kcal i løpet av en dag enn andre. Jeg må trene ekstra hardt for å kunne gå ned i vekt. Det er ikke alle som må. Vanligvis skal jenter/kvinner ha et daglig inntak på 2000 kcal pr. dag, for å få i seg nok i løpet av en dag. Jeg må ha rundt 1500 - 1800 ca. for å ikke gå i overskudd. Dvs. At jeg ikke spiser mer enn jeg får forbrent, for da går jeg jo ikke ned i vekt. Generelt har jeg også tenkt mye på det jeg har skrevet ang. gode og dårlige næringsskilder. Jeg prøver å være bevisst på hva jeg selv får i meg, men og åpne andre sine øyne for å faktisk bli mer bevisst. Men likevel tenker jeg å trå litt varsomt fremover i forhold til matfronten. Jeg vil ikke gi mat et negativt stempel, noe som kan mistolkes av mange unge der ute. 

 

 

Mat skal ikke brukes for å ha god eller dårlig samvittighet. Mat skal være sosialt, godt, livssviktig, hverdagslig, fest, hygge, osv. Det skal ikke stemples negativt. Selvfølgelig, vi vet jo alle at sukker er noe som skal begrenses pga. det ofte fører til overvekt og fedme. Men sukker er ikke "farlig" dersom man er bevisst på det. Mer enn det vil jeg ikke si. 

 

 

 

Jeg vet ikke hva dere tenker om dette temaet? Er det noe vi skal være forsiktige med å skrive om? 

 

 

 

#mat #matblogg #kosthold #diett #livsstil #næringskilder #næring #sukker #fett #trening #treningsblogg #blogg #inspirasjon #motivasjon #skjønnhet #velvære #kroppen #vekt #vektnedgang #slanking #slankeblogg #samfunn 

2 kommentarer

foodislovefoodislife

16.04.2017 kl.14:05

Fin innlegg og bra skrevet. Mat er herlig <3 Vi har mye til felles! Er forsatt på god vei ned i vekt og føler jeg kan lære svært mye fra bloggen din. Liker bloggen din, Keep up the good work! =)

martheef

16.04.2017 kl.14:49

foodislovefoodislife: så hyggelig, tusen takk! :)

Skriv en ny kommentar

martheef

martheef

23, Moss

Hei! Dette er en blogg som vil handle om min vektnedgang, kosthold & trening, og diverse andre områder som inspirerer meg. Jeg håper dere finner bloggen interessant og vil følge meg på veien! :-D

Kategorier

Arkiv